Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Συναγερμός στη Στοκχόλμη: Διαρροή χημικών σε εργαστήριο


Διαρροή χημικών σημειώθηκε σήμερα σε εργαστήριο της Στοκχόλμης ενώ τουλάχιστον 500 άτομα έχουν ήδη εκκενώσει την γύρω περιοχή υπό τον φόβο έκρηξης. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today». όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα τρία από αυτά αισθάνθηκαν ζαλάδα αμέσως μετά τη διαρροή των αερίων, ενώ λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε άλλο ένα περιστατικό με τα ίδια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, τουλάχιστον..
500 άτομα απομακρύνθηκαν από τις αρχές από κτίρια που βρίσκονται πλησίον του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια ιατρικής στον κόσμο.

Άλλα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή και εκκενώθηκαν είναι το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Aftonbladet.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η διαρροή των επικίνδυνων αερίων ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου σε ένα συγκρότημα εργαστηρίων κοντά στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα. «Σε μία αίθουσα υπήρξε ακούσια απελευθέρωση αερίων. Μάλλον πρόκειται για τη χημική ένωση τολουόλιο, που σε συμπυκνωμένη μορφή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και έκρηξη» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Sven-Erik Olsson.

Στην περιοχή έχουν καταφθάσει σωστικά συνεργεία, περιπολικά και αρκετά ασθενοφόρα, όπως μεταδίδει η Aftonbladet.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου