Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΙΕΑ: Προβλέπει μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά

ΙΕΑ: Προβλέπει μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά
Το συνολικό πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου κατά το α΄εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρότερο από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, λόγω της ισχυρής ζήτησης στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες χώρες, δήλωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Η προσφορά θα υπερβαίνει τη ζήτηση κατά μέσο όρο κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016, κάτω από το 1,5 εκατ. που προβλεπόταν πριν από ένα μήνα λόγω της ισχυρής κατανάλωσης κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Παράλληλα επισημαίνει πως..
σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αγορά πετρελαίου «οδεύει σε ισορροπία».

«Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου θα συρρικνωθεί δραματικά εντός του τρέχοντος έτους.» προσθέτει.

Η ΙΕΑ αύξησε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα στα 95.900.000 βαρέλια την ημέρα. Ο ρυθμός ανάπτυξης από το 2015, σε 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, παραμένει αμετάβλητος σύμφωνα με την έκθεση του περασμένου μήνα.

Η ΙΕΑ η οποία επισήμανε τον Μάρτιο ότι θα μπορούσε να μειώσει τις προβλέψεις της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, μπορεί να χρειαστεί τώρα να τις αυξήσει περαιτέρω, σύμφωνα με την νέα έκθεση.

Τα θετικά στοιχεία το α΄τρίμηνο προήλθαν λόγω Κίνας, Ρωσίας αλλά και εξαιτίας της χρήσης καυσίμων από την Ινδία για τις μεταφορές της.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου