Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Εξοδο στις αγορές το β' εξάμηνο «βλέπουν» τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια  ετοιμάζονται να βγουν στις αγορές για αναχρηματοδότηση του χρέους τους το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς βελτιώνονται οι ταμειακές ροές της εταιρίας και διαφαίνονται καλύτερες συνθήκες στην ελληνική αγορά χρέους, δήλωσε η διοίκηση της εταιρίας την Τετάρτη. 

"Προετοιμαζόμαστε για πιθανή αναχρηματοδότηση, υποθέτοντας ότι οι συνθήκες στις αγορές θα συμβάλουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία, που σημαίνει να μπορέσουμε να αντλήσουμε χαμηλότερα κουπόνια και βελτιωμένους όρους", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισης σε τηλεδιάσκεψη αναλυτών. 

Το χρέος των ΕΛΠΕ διαμορφωνόταν στα ..
2,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016. 

Οι ταμειακές τους ροές διαμορφώνονται στα 400 με 600 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απελευθερωθούν διαθέσιμα τουλάχιστον 200 με 300 εκατ. για απομόχλευση και πληρωμή μερισμάτων το 2016, το 2017 και το 2018, σημείωσε ο κ. Σιάμισης. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης του ΔΕΣΦΑ, όπου τα ΕΛΠΕ κατέχουν ποσοστό 35% ο κ. Σιάμισης είπε ότι θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις μέχρι το Σεπτέμβριο, ώστε η εταιρία να εισπράξει το τίμημα σε διάστημα τριών έως έξι μηνών.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου