Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το φαινόμενο των UFO στη Salta της Αργεντινής


Αυτές είναι μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορικές πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο των UFO στη Salta της Αργεντινής που εκδηλώνονται στην περιοχή για δεκαετίες, τρομάζοντας τους κατοίκους.

Η Βόρεια Αργεντινή έχει μια μακρά αινιγματική ιστορία, και αποτελεί μια μυστηριώδη γωνία για την τοπική κουλτούρα. Τα τελευταία χρόνια, ένα μυστήριο επαναλαμβάνεται όλο και περισσότερο στον ουρανό της Salta. Κάποιος αναφορές αποτελούν έκπληξη, κάποιες άλλες είναι αμφισβητήσιμες αλλά συνέχεια επαναλαμβάνονται κάνοντας του κατοίκους να μιλούν για «επαφές τρίτου τύπου».
Σε πόλεις ή μοναχικά μέρη, ζούγκλες, ποτάμια και φράγματα, το φαινόμενο των UFO έχει γίνει σταδιακά πιο συχνό. Επιπλέον, η μαζικοποίηση των τεχνολογιών είναι σε θέση να καταγράψει τα γεγονότα αυτού του είδους να μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια ποικιλία θεάσεων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη..
Salta για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Cono de Arita είναι ένα όρος 3460 μέτρα υψηλό, και θεωρείται από πολλούς ένα από τα μοναδικά στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 1956, είδαν έναν μυστηριώδη κώνο να πετά πάνω από την κορυφή του τέσσερις φορές την ίδια μέρα. Εκείνη την εποχή, μια βίαιη έκρηξη συγκλόνισε τις πλαγιές του Nevado de Macon μια κορυφή κοντά στο Cono.

Cono de Arita

Το 1957, μια αποστολή με επικεφαλής τον γιατρό José Cerato ανέβηκε στο Macon και βρέθηκε – σύμφωνα με τη δήλωση του Cerato προς τον Τύπο – «μια σειρά από ίχνη στο έδαφος παρόμοια με αυτά που θα μπορούσε να αφήσουν πίσω τους πολύ βαριά μηχανήματα, ήταν σαν κάτι να προσγειώθηκε κάτι μεγάλο στην περιοχή.»

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1956, πρακτορεία ειδήσεων της Αργεντινής ανέφεραν κατόπτευση UFO στη Pajas Blancas, Salta. Αρκετοί μάρτυρες είδαν την προσγείωση ενός παράξενου σχήματος αυγού αεροσκάφους. Παρά το μεγάλο μέγεθός του, πέταξε ελαφρά στον αέρα σε μια σπειροειδή κίνηση.

Στις 27 Ιουνίου του 1962, οι κάτοικοι της Salta είδε ένα τεράστιο φως που κρεμόταν πάνω από την πρωτεύουσα της για αρκετά λεπτά, ρίχνοντας μια ουσία που ένας μάρτυρας περιγράφει ως σταχτί σκόνη.

Στις 12 Ιουλίου του 1968, ακούστηκε ένας θόρυβο που προέρχονταν από τον ουρανό. Στη συνέχεια μια ισχυρή δέσμη φωτός φωτίζει το περιβάλλον. Οι κάτοικοι άρχισαν να ουρλιάζουν, και αισθάνθηκαν να παραλύουν από μια άγνωστη δύναμη που τους άφησε «κολλημένους στο έδαφος».

Τον Μάιο του 1978 ένα UFO συνετρίβη κοντά στο Εθνικό Πάρκο Baritú. Η Χωροφυλακή βρήκε παράξενα μεταλλικά απομεινάρια κοντά στο Santa Victoria Oeste.

fenomeno-ufo-salta-argentinis

Στις 6 Μαΐου 1978, ένα τυπικό ήσυχο απόγευμα του Σαββάτου περίπου στης 16:15, ένα κυλινδρικό ή ωοειδές αντικείμενο εθεάθη στον ουρανό ακριβώς πάνω από το όρος El taire στη Βολιβία, της Νότιας Αμερικής. Οι μάρτυρες που περιγράφουν το αντικείμενο με πορεία φθίνουσα με ένα γρήγορο ρυθμό ταχύτητας με φλόγες στο πίσω τμήμα της ουράς.

Το περιστατικό ήταν ένα από τα πιο ευρέως σε παρατήρηση με αυτόπτες μάρτυρες. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν το μεταλλικό αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό και να συντρίβεται σε ένα κοντινό βουνό. Το ωστικό κύμα από τη συντριβή του UFO ήταν τόσο ισχυρό που ακούστηκε 150 μίλια μακριά. Το έδαφος έτρεμε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έγινα αισθητό περίπου 30 μίλια μακριά. Πολλοί υποστήριξαν ότι είχαν προκληθεί ρωγμές στο έδαφος από το ηχητικό κύμα της έκρηξης.

Βρίσκονται συντρίμμια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η βολιβιανή Πολεμική Αεροπορία βρισκόταν στον τόπο της συντριβής στη νότια πλαγιά του βουνού el taire. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε όπως λέει:

“Οι άντρες μας ανακάλυψαν το αντικείμενο και το επιθεωρούσαν, αλλά δεν έχουν λάβει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Είναι ένα θαμπό μεταλλικό κύλινδρο αντικείμενο δώδεκα πόδια μακρύ με λίγα χτυπήματα. Κανείς δεν ξέρει τι είναι μέσα σε αυτό, και περιμένουμε την άφιξη των διαφόρων τεχνικών επιτροπών. Ένας εμπειρογνώμονας της NASA αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί. ”

salta

Από την εφημερίδα  «Εl Tribuno de Salta» γράφτηκε στις 25/05/2003 ότι δύο επιστήμονες από την Αργεντινή, συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Ερευνών Βιοφυσικής της Matanza FICI , οι οποίοι ερευνούν το φαινόμενο των UFO δηλώνουν ότι εντόπισαν ραδιενέργεια, μικροκύματα, ηλεκτρικά σήματα και ταλαντώσεις που προέρχονταν από τα βάθη της Γης.

Οι Omar Hesse και Jorge Millstein ερευνούσαν το έδαφος στα βουνά γύρω από την πόλη Cachi  σε υψόμετρο 2.280μ. από την θάλασσα και 157 χμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας  Salta,  όταν εντόπισαν τα σήματα και αφού τα ανέλυσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προέλευση τους δεν είναι φυσικά.

Όπως δήλωσε ο Hess: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ταλαντώσεις δείχνουν την ύπαρξη κάποια δραστηριότητας χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια. Τα εναλλασσόμενα ηλεκτρικά σήματα σημαίνουν την παρουσία κάποιας πηγής ισχύος και αυτό μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη κάποιας μηχανής».

Ωστόσο, η περιοχή στην οποία οι δύο ερευνητές έκαναν την έρευνα τους δεν επιλέχθηκε τυχαία. Επιλέχθηκε διότι σε τέσσερα φιλμ που τράβηξε ένας ντόπιος ορειβάτης ονόματι Antonio Zuleta ανάμεσα στον Ιούνιο του 2000 και το Νοέμβριο του 2002.

Σε αυτά τα φιλμ φαίνονται μυστηριώδη φώτα που κινούνται γρήγορα τα οποία «βουτούν» μέσα στο έδαφος στο ίδιο σημείο. Οι δύο επιστήμονες πήγαν στη περιοχή συνοδευόμενοι από τον ίδιο τον Zuleta και τα ευρήματα τους από ότι φαίνεται ήταν ταυτόχρονα μυστηριώδη και συναρπαστικά.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από την οποία προέρχονται τούτα τα σήματα δεν μπορεί να είναι γήινη. Σημειωτέον ότι τα μέλη ερευνητικών ομάδων της περιοχής που ερευνούν παράξενα φαινόμενα δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ινστιτούτου FICI (Fundacion Institute) Biofvsice de Investigaciones) που εδρεύει στη La Matanza και το οποίο διευθύνει ο Pedro Romaniuk, ένας από τους πλέον γνωστούς ερευνητές των φαινομένων των UFO.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου για την ανακάλυψη:

«Απλά είναι μια από τις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη σε ότι αφορά στην εξωγήινη δραστηριότητα. Είναι μια περιοχή που εκτείνεται από το La Poma μέχρι το Cafayate και η οποία έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τη βοήθεια του παγκόσμιου ερευνητικού δικτύου μας».

Οι Hesse και Millstein θέλουν να συνεχίσουν την έρευνα τους με πιο ευαίσθητα μηχανήματα και επισημαίνουν ότι:

«Για όλους όσους ασχολούνται με αυτού του είδους την έρευνα, η πιθανότητα να υπάρχουν σκάφη που εισχωρούν στη Γη στην ευρύτερη περιοχή των Άνδεων, δεν είναι κάτι νέο καθώς απεικονίζεται σε πολλά πετρογλυφικά που έχουν βρεθεί από το Equador έως τo Mentoza».

To Cachi φημίζεται για την καθαρότητα του νυχτερινού ουρανού της που θυμίζει οθόνη HD.
Να προσθέσουμε ότι σε όλη την επαρχεία της Salta και γενικότερα  στην οροσειρά των Άνδεων έχουν παρατηρηθεί  φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα.

Το να εικάζουμε βέβαια είναι εύκολο, όπως είναι δύσκολο για την επίσημη επιστήμη να δώσει εξηγήσεις σε φαινόμενα που μέχρι πρότινος αγνοούσε…

Αναστάσιος Ντίνος


ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου