Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

"Ρήτρα" βιωσιμότητας βάζουν στο Ασφαλιστικό ILO-Kομισιόν

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ρήτρα" βιωσιμότητας βάζουν στο Ασφαλιστικό ILO-Kομισιόν
Την "ετυμηγορία" της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Ιnternational Labour Organization) και της Κομισιόν  σε σχέση με το βαθμό "βιωσιμότητας" του Ασφαλιστικού συστήματος με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης περιμένει το Υπ. Εργασίας προκειμένου να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Κύκλοι του Υπ. Εργασίας ανέφεραν στο Capital.gr πως τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης "θα σταλούν πρώτα  στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας  για μία αρχική αξιολόγηση" και έπειτα θα σταλούν στην ομάδας εργασίας για τη Γήρανση του πληθυσμού (Ageing Working Group) η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν .

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως..
η διαδικασία αυτή είναι "τυπική" πλέον, δεδομένου ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης "έχουν  κλείσει με την τεχνική βοήθεια και των δυο".

Σημειώνεται από την ίδια πλευρά πως η διαδικασία αυτή "δεν μπορούσε να ξεκινήσει πριν τη συμφωνία επί των ποσοστών αναπλήρωσης".

 Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως "όταν ο νόμος φτάσει στη Βουλή θα έχουμε και τη θετική γνώμη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας".

Υπενθυμίζεται πως  το Υπ. Εργασίας έχει ανακοινώσει από την περασμένη Τρίτη πως θα καταθέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να ψηφιστεί έως το Πάσχα.

Η Κομισιόν, με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και τις δημογραφικές τάσεις, θα προβλέψει την εξέλιξη της εθνικής συνταξιοδοτικής δαπάνης σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Απαράβατη –ήδη από το 2010- μνημονιακή υποχρέωση είναι να μην αυξάνεται η εν λόγω δαπάνη πάνω από 2,5% ανά έτος μέχρι το 2060.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου