Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ρωσία: Δεν περιμένουμε άνοδο του πετρελαίου μετά τη συνάντηση στη Ντόχα

Ρωσία: Δεν περιμένουμε άνοδο του πετρελαίου μετά τη συνάντηση στη Ντόχα
Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου στη συνάντηση της Ντόχα στις 17 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.

«Θέλω να πω ότι δεν περιμένω σημαντικές αλλαγές στην τιμή πετρελαίου παρά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών» είπε στο CNBC.

Αυτή την εβδομάδα ..
οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν ενόψει της συνάντησης, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent να κινούνται στα 43,9 δολάρια το βαρέλι, και του αμερικανικού αργού στα 41,57 δολάρια το βαρέλι. Οι προσδοκίες μεταξύ των αναλυτών για μια συμφωνία είναι χαμηλές, ενώ το Ιράν έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να συμμετάσχει καθώς προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τις κυρώσεις.

Ο Siluanov δήλωσε μάλιστα ότι η Ρωσία εργάζεται με βασικό σενάριο την παραμονή του πετρελαίου στα 40 δολάρια και βασίζει τις οικονομικές της προβλέψεις με βάση αυτό.

«Τα οικονομικά μας σχέδια διαμορφώνονται με βάση την τρέχουσα τιμή, περίπου τα 40 δολάρια το βαρέλι. Δεν υπάρχει βάση για να μιλάμε για υψηλότερες τιμές πετρελαίου, οπότε θα πρέπει να εργαστούμε με την προϋπόθεση ότι οι τιμές θα κυμανθούν περίπου στα 40 δολάρια», πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου