Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΠΣΕΕΠ:8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

        ΠΣΕΕΠ
           Τόσο στα χρόνια που πέρασαν όσο και στα χρόνια που θα έρθουν, η θέση, η στάση και η σπουδαιότητα της γυναίκας στην κοινωνία µας παραµένει αναλλοίωτη και εξέχουσα.

           Ποιος είναι αυτός που δεν θα αναγνωρίσει τη συνεισφορά της γυναίκας µητέρας, της γυναίκας εργάτριας, της γυναίκας πρωτοπόρου στις τέχνες, στα γράµµατα και στις επιστήµες; Ποιος είναι αυτός που δεν θα υποκλιθεί µε σεβασµό στο ρόλο που µια γυναίκα καλείται να διαδραµατίσει υπηρετώντας ένα θεσµό σαν την οικογένεια ως συνδετικός κρίκος ανάµεσα στα µέλη της;

           Σε µια κοινωνία που έχει..
δοµηθεί πάνω σε πατριαρχικά πρότυπα, η αναγνώρισή της ως αφανή ηρωίδα σε κάθε κοινωνική µας έκφραση είναι το λιγότερο που της αρµόζει.
           159 χρόνια µετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη η διεκδίκηση της θέσης που της αναλογεί παραµένει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.
           Η 8 Μάρτη πέρα από µία ακόµα παγκόσµια ηµέρα, είναι µια υπενθύµιση προς όλους µας για τη σπουδαιότητα και τη θέση που πρέπει να κατέχει και σε όλες τις υπόλοιπες ηµέρες του χρόνου. Μια ηµέρα τιµής για την µητέρα, την εργάτρια, την άνεργη, την επιστήµονα και δυστυχώς στον 21ο
 αιώνα την γυναίκα πρόσφυγα.
           Για µια γυναίκα που συνεχίζει να παλεύει για µια κοινωνία ειρηνική, µια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης, µια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Για µια κοινωνία που το µέλλον των παιδιών της δεν θα είναι υποθηκευµένο.

                                           ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ



ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου