Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 10.2.16 καλεστήκαμε σε έκτακτο Δ.Σ. από το Προεδρείο για να αναστείλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, διότι υπήρξε θετική εξέλιξη μετά από την συνάντηση του Υπουργού κου Σκουρλέτη, της Εταιρείας και του Σωματείου.


Κατ΄ αρχήν θεωρούμε υποχρέωσή μας, να σας αναφέρουμε λεπτομερώς την ανάλυση που μας έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ώστε να αιτιολογήσει την πρόταση του Προεδρείου για αναστολή της 10ήμερης απεργίας.


Συγκεκριμένα ερμηνεύοντας την..

Δήλωση της Εταιρείας που την έχουν συνυπογράψει (η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ), μας είπαν ότι :  προκύπτουν από την νέα αυτή εξέλιξη 39 νέες προσλήψεις πέραν των 169 προγραμματισμένων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν, που είναι πάντα υπό την αίρεση των Οργάνων μας και έχουν ως εξής
· 15 νέοι Χειριστές (10 για τις ΒΕΘ και 5 για τον Νότο)
· 9 Tεχνίτες για την Συντήρηση των ΒΕΘ
· 5 Ενσακιστές στο Πολυπροπυλένιο των ΒΕΘ
· 5 Πυροσβέστες Οδηγούς για τις ΒΕΕ
· 5 Χειριστές για τις Κοινές Παροχές στις ΒΕΑ

Επίσης, γίνεται εμπροσθοβαρές μέρος του αριθμού των προσλήψεων Συντήρησης που ήταν για το 2017 και επαναφέρουν έναν Μηχανοτεχνίτη, δύο Ηλεκτρολόγους (υπήρχε ένας) και έναν Τεχνίτη Οργάνων στην βάρδια των ΒΕΑ και ΒΕΕ, ενώ για τις ΒΕΘ παραμένει ως έχει το on call αφού λειτουργεί καλά.


Για τις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες η Εταιρεία θα εξετάσει τη δυνατότητα απορρόφησης εργολαβικών (που συνεργάζονται με την Εταιρεία από 7 έτη και πάνω) με προσλήψεις σε βάθος 4ετίας σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Τα γράφουμε αυτά διότι έτσι ακριβώς μας αναλύθηκαν - από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο Α΄ - για την αναστολή της απεργίας μας, γι΄αυτά μας ζητήθηκε η θετική μας ψήφος και γι΄αυτά τη δώσαμε.


Μας προβληματίζει όμως ότι όλες αυτές οι αναλυτικές λεπτομέρειες δε γράφτηκαν στην Ανακοίνωση του Σωματείου μας, έτσι τις αναφέρουμε εμείς και θα περιμένουμε την επικύρωση της νέας Συμφωνίας δηλαδή τις 39 επιπλέον προσλήψεις από το επόμενο Δ.Σ. της Εταιρείας. 


Για να μην αφήσουμε καμιά σκιά για την θέση μας ως προς την Εκπαίδευση των 5 ημερών που αφορά την παραπάνω Συμφωνία, πιστεύουμε ότι, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα λειτουργήσει στις Εγκαταστάσεις του Νότου διότι είναι γνωστό και αυτονόητο στον Νότο, πως δεν αντικαθιστά το Χειριστή Α΄ο Χειριστής, ούτε τον Εργοδηγό ο Χειριστής Α΄.


Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία αυτή μπορούσε να είχε επέλθει πολύ νωρίτερα.  Σας καλούμε από μεριάς μας να υπερψηφίσετε την αναστολή της απεργίας για όλα ακριβώς τα παραπάνω και μόνο.


Δε μπορούμε να κατανοήσουμε όμως, γιατί επέλεξε η Διοίκηση να οξύνει τις καταστάσεις, να κατευθύνει την αντιπαράθεση στα αδηφάγα ΜΜΕ δίνοντας ως βορά τους εργαζόμενους και όλα αυτά για επιπλέον 39 προσλήψεις. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλη αυτή η επώδυνη και ψυχοφθόρα κατάσταση για τους εργαζόμενους αποτελούσε ένα καλοστημένο επικοινωνιακό τρικ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα οποιασδήποτε πλευράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου