Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κάτω από τα 30 δολ. επέστρεψε το πετρέλαιο - Σε υψηλό 5ετίας το discount του Brent

Κάτω από τα 30 δολ. επέστρεψε το πετρέλαιο - Σε υψηλό 5ετίας το discount του Brent
Σε νέα χαμηλά 12 ετών υποχώρησε το πετρέλαιο, κάτω από τα 30 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με το discount στο Brent να βρίσκεται σε υψηλό πέντε ετών καθώς το Ιράν οδεύει προς την μεγάλη «έξοδο» στις πετρελαϊκές αγορές.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του WTI υποχωρούν έως και 5,1% κι έχουν καταγράψει εβδομαδιαία πτώση πάνω από 10%. Η πρώτη φορά που το πετρέλαιο υποχώρησε σε χαμηλά 12 ετών ήταν την Τρίτη.

Στο μεταξύ, οι κυρώσεις προς το Ιράν είναι πιθανό να αρθούν τη Δευτέρα, επιτρέποντας έτσι στο Ιράν μεγαλύτερες εξαγωγές.

«Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου έχουν αποτελέσει τον καταλύτη για το sell off των αγορών και θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο όταν αρθούν οι κυρώσεις προς το Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα. Το πόσο γρήγορα θα,..
"ρίξει" πετρέλαιο στην αγορά το Ιράν θα αποτελέσει το κλειδί για την περαιτέρω πορεία του μαύρου χρυσού, ωστόσο, πολλοί αναλυτές είναι επιφυλακτικοί ότι η χώρα θα καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει» τονίζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets στο Σίνδεϊ.

Το WTI για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε έως και κατά 1,59 δολάρια στα 29,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 20% φέτος.

Το Brent για παράδοση Μαρτίου έχει υποχωρήσει 1,08 δολάρια, ή 3,5% στα 29,95 δολάρια. Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου έληξε την Πέμπτη έχοντας ενισχυθεί κατά 72 σεντς στα 31,03 δολάρια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου