Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ: Συμμετοχή στην Απεργία της ΓΣΕΕ 3/12/15

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην Ελλάδα του 2015 τα λόγια περιττεύουν.

Η µέγγενη την οποία έχει µπει ο λαός µας, εν είδει δηµοσιοοικονοµικής προσαρµογής, συνεχίζει να πνίγει ολοένα και περισσότερο την ελπίδα και τη δυνατότητα επιβίωσης όλων µας. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, οι στρατιές ανέργων ολοένα και µεγαλώνουν, το κύµα µετανάστευσης της νεολαίας µας πληγώνει για µια ακόµα φορά την πολύπαθη κοινωνία µας.

Η εικόνα των συνταξιούχων να µαζεύει τα µεσηµέρια από τις λαϊκές αγορές ότι έχει αποµείνει, δείχνει ξεκάθαρα το τέλµα στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα του σήµερα. Τι έχει µείνει πια να πράξουµε, παρά ο δίκαιος και ανένδοτος αγώνας µας. Αγώνας στους δρόµους, στους χώρους δουλειάς, αγώνας παντού.

Χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς σκοπιµότητες και συµβιβασµούς, πέρα από τις γνωστές«τυπικές διαδικασίες». Αγώνας ενάντια σε κάθε κυβερνητική πολιτική που...
προσπαθεί να αποµυζήσει και την τελευταία ικµάδα αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής που µας έχει αποµείνει, µετά από έξι χρόνια καταστροφής. Αγώνας ενάντια σε κάθε ντιρεκτίβα της υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών που απειλεί να τινάξει στον αέρα ότι έχει αποµείνει από ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώµατα, από εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Ο Μεσσιανισµός που ανέκαθεν χαρακτήριζε το λαό µας και που τελευταία είναι ξανά στο προσκήνιο, αποδεδειγµένα δε βγάζει πουθενά. Όπως επίσης αδιέξοδη είναι και η ανέξοδη επαναστατική διάθεση στα διάφορα µέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και αν ο όρος προφέρεται εύηχος!

Ο πραγµατικός αγώνας δίνεται στους δρόµους, δίπλα σε συνανθρώπους, δίπλα σε συναδέλφους, δίπλα σε συνταξιούχους και άνεργους. ∆ίπλα σε πραγµατικούς ανθρώπους, µε πραγµατικά προβλήµατα, µε πραγµατικές ανάγκες επιβίωσης. Όχι πίσω από πληκτρολόγια, όχι µέσα από τις καφετέριες, όχι στο µιλητό!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 3 του ∆εκέµβρη η απεργία θα είναι γενική.
Στις 3 του ∆εκέµβρη, θα είµαστε στους δρόµους, ο ένας πλάι στον άλλον.
Στις 3 του ∆εκέµβρη, αγωνιζόµαστε πραγµατικά για τις ζωές µας, για το µέλλον των παιδιών µας, για την ελπίδα που περιµένουµε.
Στις 3 του ∆εκέµβρη, αν είµαστε εκεί, έχουµε ελπίδα.

                         ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΩΝ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα 11:00 για την Αθήνα και στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10:30 για τη Θεσσαλονίκη.


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου