Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΕ :24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Π.Ο.Ε.
Μια νέα σκληρή πραγματικότητα αναδύεται στην Ευρώπη στο φόντο της κλιμάκωσης του πολέμου στη Συρία , της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, της έξαρσης του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της τρομοκρατίας .

Σε αυτό το κλίμα η Ελλάδα βρίσκεται δεμένη χειροπόδαρα με μνημόνια που η υλοποίησή τους αφορά κόψιμο συντάξεων, πλειστηριασμούς και την τεράστια φορολογική επιβάρυνση με αποτέλεσμα την περαιτέρω βύθιση στη φτώχεια .

Δεδομένη όμως είναι και η βούληση των εργαζομένων και του λαού να συνεχίσουν την πάλη τους για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Την ώρα που ..
οι Τράπεζες χαρίζονται αντί πινακίου φακής στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο

· Έρχεται η υλοποίηση - εξειδίκευση του Τρίτου Μνημονίου, σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων του 2010 και 2012, να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από δημόσιο και αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους. Λόγω του ότι ο λαϊκισμός στην πατρίδα μας περισσεύει να υπενθυμίσουμε ότι στο περίγραμμα των αρχών του Τρίτου Μνημονίου, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ (ΦΕΚ. Αρ.φύλλου 94,14.8.2015 Κεφάλαιο Συντάξεις, Σελ..1020-1021), αναφέρεται : «Οι Ελληνικές Αρχές δεσμεύονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης του 1/4 του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% έως το 2016».

· Έρχεται ο κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει νέα βάρη και μέτρα με αυξήσεις σε φόρους και χαράτσια .

· Έρχονται οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας .

Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 3 Δεκέμβρη.

                                                             ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 Ευρώ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΠΕΠ

Η Ομοσπονδία, τα Σωματεία μέλη μας και οι Εργαζόμενοι του Κλάδου δίνουμε το δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων .


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου