Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

700 Εκατ. Δολ. Από Παλαιότερες Παραλαβές Ιρανικού Πετρελαίου Εξοφλούν Αύριο τα Ινδικά Διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για 700 Εκατ. Δολ. Από Παλαιότερες Παραλαβές Ιρανικού Πετρελαίου Εξοφλούν Αύριο τα Ινδικά Διυλιστήρια
Τα ινδικά διυλιστήρια πρόκειται αύριο, 13 Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη δόση εξόφλησης οφειλών τους προς το Ιράν για αγορές ποσοτήτων πετρελαίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα δύο πηγές της βιομηχανίας διύλισης της Ινδίας. Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν αύριο, σύμφωνα με το Platts, υπολογίζονται σε 700 εκατ. δολ.

Οι δύο εταιρείες διύλισης της Ινδίας που θα εξοφλήσουν αύριο οφειλές τους προς το Ιράν είναι η Essar Oil και η Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd, δύο από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου στη χώρα, και οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εξόφληση ανάλογης δόσης για παλαιότερες προμήθειες πετρελαίου προς το Ιράν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα...
, η Essar Oil κατέβαλε 335 εκατ. δολ., σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Platts.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την επίβλεψη του εμπάργκο προς το Ιράν έδωσαν την σχετική έγκρισή τους προς τα ινδικά διυλιστήρια τον Σεπτέμβριο για την καταβολή 1,4 δις δολ. από τα 6,5 δις δολ. τα οποία οφείλουν στην Τεχεράνη.

Η δεύτερη καταβολή πραγματοποιείται προς την κυβέρνηση της Ινδίας σε ινδικές ρουπίες, ενώ, στη συνέχεια., η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα προωθήσει έμβασμα πληρωμής προς το Ιράν, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Platts. Η πρώτη δόση κατεβλήθη μέσω της κρατικής ινδικής τράπεζας UCO Bank.

Η Ινδία έχει καταβάλει, από τα μέσα του 2011, το 45% των οφειλών της από εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν σε ρουπίες σε ειδικό λογαριασμό στην UCO Bank με έδρα την Καλκούττα. Το υπόλοιπο 55% είχε καταβληθεί μέσω της τουρκικής Halkbank σε ευρώ, αλλά η διαδικασία ματαιώθηκε το 2013 λόγω των κυρώσεων, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξόφληση των προμηθειών αυτών.
Όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της Ινδίας, η Essar Oil χρωστά συνολικά στο Ιράν 3,34 δις δολ., η MRPL 2,49 δις δολ., η Indian Oil Corp. 581 εκατ. δολ., η HMEL 97 εκατ. δολ. και η HPCL 29 εκατ. δολ.



ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου