Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ενεργειακό ματ από τη Ρωσία: Τεράστια αποθέματα ΦΑ και πετρελαίου στην Αρκτική!

arctic
Η περιοχή της Αρκτικής διαθέτει αποθέματα πετρελαίου και αερίου παρόμοια με εκείνα της Δυτικής Σιβηρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα αρκτικά αποθέματα έχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια τόνους καυσίμων, είπε ο Alexei Kontorovich, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πετρελαίου Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στους δημοσιογράφους.

«Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Αρκτική είναι η νέα ...
Δυτική Σιβηρία. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, τα αποθέματα έχουν 100 δισεκατομμύρια τόνους καυσίμων – πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά η αναλογία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι ένα σημείο για συζήτηση», είπε.

Ο Kontorovich πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα αποθέματα πιστεύεται ότι είναι 80 τοις εκατό φυσικό αέριο. «Τώρα είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα. Νομίζω ότι το μερίδιο του πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί», είπε.

Επί του παρόντος, το Ινστιτούτο διερευνά τεράστια Αρκτική εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών από την Θάλασσα Pechora και τη Θάλασσα του Μπάρεντς μέχρι τις εκβολές του ποταμού Λένα. Αυτές είναι οι περιοχές που τώρα πιστεύεται ότι έχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο Kontorovich υπογράμμισε ότι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας – Rosneft και Gazprom – συμμετέχουν επίσης ενεργά στην έρευνα, αλλά δεν μοιράζονται τις πληροφορίες με τους επιστήμονες.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου