Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

IEA: Έρχεται η μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής πετρελαίου από το 1992

IEA: Έρχεται η μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής πετρελαίου από το 1992
Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν υποχωρήσει σημαντικά, η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά από το επόμενο έτος, με το μεγαλύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών θα μειωθεί κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα σε 57,7 εκατομμύρια το 2016, υποστηρίζει η υπηρεσία. Και ενώ η ζήτηση καυσίμων φέτος θα είναι η ισχυρότερη από το 2010, τα αποθέματα-ρεκόρ πετρελαίου στις αναπτυγμένες χώρες δεν θα αρχίσουν να μειώνονται μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Μέχρι το τέλος του 2016, οι περικοπές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από την πτώση της Σοβιετικές Ένωσης, προσθέτει η IEA.

Οι προβλέψεις της IEA φαίνεται να δικαιώνουν τη...
στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας η οποία επέλεξε να μην μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει τις τιμές. Στο παρελθόν, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του ΟΠΕΚ μείωναν την παραγωγή τους σε περιόδους αναστάτωσης της αγοράς με την ελπίδα η μειωμένη προσφορά να οδηγήσει και πάλι σε ανοδικό έδαφος τις τιμές.

Ένα μεγάλο μέρος της μείωσης της παραγωγής θα προέλθει από τις ΗΠΑ, με την ΙΕΑ να προβλέπει πτώση της παραγωγής κατά σχεδόν 400.000 βαρέλια την ημέρα, το επόμενο έτος.

Ως αποτέλεσμα της προβλεπόμενης μείωσης της παραγωγής -στις χώρες εκτός του ΟΠΕΚ- η ποσότητα αργού που απαιτείται από τον ΟΠΕΚ τον επόμενο χρόνο θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε 31,3 εκατ. Αυτό είναι ακόμη λιγότερα από ό, τι τα 31.570.000 βαρέλια ημερησίως.

Η υπηρεσία αύξησε τις προβλέψεις της για την κατανάλωση αργού κατά περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος και το επόμενο.

Η IEA αναφέρει επίσης ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης αναμένεται να σκαρφαλώσει σε υψηλό πέντε ετών στα 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2015. Η υπηρεσία αύξησε τις προβλέψεις της για την κατανάλωση αργού κατά περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος και το επόμενο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου