Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στην αύξηση του ορίου παραγωγής προσανατολίζεται ο OPEC μετά την επιστροφή της Ινδονησίας


Στην αύξηση του ορίου παραγωγής πετρελαίου προσανατολίζεται ο OPEC, απόφαση που θα ανακοινωθεί σύντομα, μετά και την επιστροφή της Ινδονησίας στους κόλπους του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών δεν θα αυξήσει επί της ουσίας την παραγωγή του, αλλά θα προσθέσει στον στόχο των 30 εκατ. βαρελιών την ημέρα την ημερήσια παραγωγή της Ινδονησίας που ανέρχεται σε 800.000 βαρέλια.

Σημειώνεται ότι ήδη, χωρίς την....
συμμετοχή της Ινδονησίας,  ο OPEC παράγει 31 εκατ. βαρέλια αργού την ημέρα. Ο Οργανισμός ξεπερνά επανειλημμένως τον ημερήσιο στόχο παραγωγής που συμφωνείται στην εξαμηνιαία συνεδρίαση του Οργανισμού, καθώς χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ σπεύδουν να αυξήσουν την παραγωγή τους για να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς σε μια περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου.

Ο εκπρόσωποι του OPEC φοβούνται ωστόσο πως ακόμα και η αύξηση του ημερήσιου ορίου παραγωγής στα 30,8 εκατ. βαρέλια λόγω Ινδονησίας θα επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία της αγοράς πιέζοντας κι άλλο προς τα κάτω τις τιμές.

"Η αγορά μπορεί να αντιδράσει στο νέο "ταβάνι” παραγωγής, παρότι πρακτικά δεν έχει καμία σημασία”, σχολίασε ο εκπρόσωπος των χωρών του Περσικού Κόλπου του OPEC.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου