Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

"Βουτιά" κάτω από τα $45 για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
"Βουτιά” κάτω από τα 45 δολάρια έκανε την Τετάρτη το πετρέλαιο τερματίζοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων  μετά τις υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) για την τιμή και την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ φέτος και του χρόνου. 
Το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,79 δολάρια ή 3,9% στα 44,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent Οκτωβρίου έχασε 1,94 δολάρια ή 3,9% στα 47,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Αυγούστου, ενώ μέχρι στιγμής φέτος το πετρέλαιο έχει απωλέσει το 17% της αξίας του.
Συγκεκριμένα, η ΕΙΑ προέβη σε ....
υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την τιμή του αμερικανικού πετρελαίου, γνωστού ως West Texas Intermediate, καθώς και της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, στην μηνιαία έκθεσή της η EIA εκτιμά πως η τιμή πετρελαίου τύπου WTI θα διαμορφωθούν στα 49,23 δολάρια φέτος έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 49,62 δολάρια.
Στην ίδια έκθεση εκτιμάται ότι η παραγωγή πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 9,22 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος έναντι αρχικής εκτίμησης για 9,36 εκατ. βαρέλια.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που εκτιμάται ότι θα δείξουν νέα εβδομαδιαία άνοδο.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου