Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

"Πακέτο" στις τράπεζες για να αποφευχθεί το bail in

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Ποσό της τάξεως των 12 δισ. ευρώ ή κατά άλλες τραπεζικές πηγές 15 δισ. ευρώ από το συνολικό δάνειο που έχει αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να κατευθυνθεί στις τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.
Σύμφωνα με εγχώριες τραπεζικές πηγές η ενίσχυση αυτή θα ...
αποτελέσει και έναν τρόπο ώστε να αποφευχθεί το bail in. Το "κούρεμα" των καταθέσεων μέσω του οποίου θα μπορούσε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επιδιώκεται να αποφευχθεί με κάθε τρόπο προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στους πολίτες και αδυναμία να επανέλθει σύντομα η εμπιστοσύνη στο σύστημα. Σύμφωνα με τις τραπεζικές πηγές του Capital.gr με τη διάθεση πακέτου 12 ή κατά άλλους τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ θα αποφευχθεί η επώδυνη λύση του κουρέματος των καταθέσεων και παράλληλα μέσω της εξυγίανσης και σταδιακής ιδιωτικοποίησης των τραπεζών τα χρήματα αυτά μπορούν να επιστρέψουν στο δημόσιο και τους φορολογούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι στις προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση στους Θεσμούς υπάρχει δέσμευση για επιστροφή των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα με την προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης των τραπεζών μεσοπρόθεσμα.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου