Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ενδοκυβερνητική Διαμάχη για τον ΤΑΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΡ
Μια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών την οποία υπογράφει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP ίσως γίνει η αιτία για να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Σταθάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με έγγραφο που υπογράφει -και που παρουσιάζει ...
το Real.gr - o Γιώργος Σταθάκης έδωσε ουσιαστικά το πράσινο φως για να προχωρήσει η δανειοδότηση της εταιρείας “Trans Adriatic Pipeline, A.G.” για να ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και ενώ ο υπουργός ενέργειας διαπραγματεύεται ακόμη με την εταιρεία. 

Ο Γ.Σταθάκης στο Real.gr

Σε συνομιλία μας με τον υπουργό οικονομίας, μας είπε ότι η απόφαση αυτή είναι «ένα τυπικό χαρτί, που αφορά απλώς το πρωτόκολλο της χρηματοδότησης» και ότι «δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσει η χρηματοδότηση». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν αφορά την ουσία του έργου και ότι η συζήτηση για τα αντισταθμιστικά οφέλη θα συνεχιστεί».

Κύκλοι του υπουργείου ενέργειας όμως δεν θεωρούν καθόλου «τυπικό το χαρτί» που υπέγραψε ο κ. Σταθάκης, αφού ήταν καθοριστικό προκειμένου να πάρει τα χρήματα η εταιρεία. Την ίδια τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα οι τοπικοί παράγοντες θεωρούν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την χάραξη του αγωγού και την αποζημίωση των αγροτών, και ενώ ο κ. Λαφαζάνης είχε δεσμευτεί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που μπορεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο ενέργειας πρόσθεταν με νόημα ότι «ο κ. Σταθάκης δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον ΤΑP».

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές εκλεγμένοι στις περιφέρεις της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών, από εκεί δηλαδή που θα περάσει ο σχεδιαζόμενος αγωγός, ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή προς την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι για την βιαστική όπως λένε απόφαση του κ. Σταθάκη καταγγέλλοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και ότι θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση.

Διαβάστε το έγγραφο πατώντας εδώ

(real.gr)


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου