Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Π.Σκουρλέτης: ''Για άλλους τρεις μήνες θα παραταθεί η μετενέργεια''

Αποτέλεσμα εικόνας για Π.Σκουρλέτης: ''Για άλλους τρεις μήνες θα παραταθεί η μετενέργεια''
Παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους τρεις μήνες θα δρομολογήσει ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης για να μην κινδυνεύσουν επιδόματα και άδειες.

Ο υπουργός, όπως δήλωσε στο ...
πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, στη συνάντηση που είχαν το πρωί, θα προωθήσει την παράταση της μετενέργειας που λήγει στις 30 Ιουνίου με τροπολογία στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει την οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, μέχρι την υλοποίηση της δέσμευσής της για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Διαφορετικά όπως είχαν επισημάνει συνδικαλιστές θα κινδύνευαν το επίδομα γάμου και μια σειρά «έξτρα» αδειών (σπουδών, μητρότητας, μειωμένων ωραρίων κ.ά.) που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Ακόμη και οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ δεν θα υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου που παύει να μετενεργεί, ενώ κενό θα δημιουργηθεί και στην παροχή «διευκολύνσεων» που προβλέπονται σε προηγούμενες ΕΓΣΣΕ.

«Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει νέα εθνική συλλογική σύμβαση, που θα αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους», τονίζει ο κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα πρέπει και οι εργοδοτικές οργανώσεις να καθίσουν στο τραπέζι για να υπάρξει το συντομότερο δυνατό νέα σύμβαση, ώστε να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις και να υπάρξει μισθολογική αποκατάσταση».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου