Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι,

Θρηνούμε σήμερα ένα νέο συνάδελφο μας, θύμα στο βωμό του κέρδους.

Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη και δηλώνουμε πως

θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια του για ότι χρειαστεί.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και τη διοίκηση του Σωματείου, που όλες...
αυτέςτις μέρες από κοινού γυρνούν στους χώρους εργασίας δίνοντας συγχαρητήρια και ευχές στα διευθυντικά στελέχη για τα νέα τους καθήκοντα και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι «θα κλείσει το εργοστάσιο», στην περίπτωση που εμείς  αγωνιστούμε για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Είναι απαράδεκτη η στάση τους, καθώς επιρρίπτουν από κοινού τις ευθύνες του εγκλήματος στους εργαζόμενους και στον τυχαίο παράγοντα, αποκρύπτοντας τις γενικότερες συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντέλεσαν σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.

Είναι διαχρονικές και εγκληματικές οι ευθύνες τους, γιατί συνυπέγραφαν σε κάθε βήμα τους όλα τα μέτρα για περικοπές θέσεων, πετσόκομμα των οργανογραμμάτων, εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση. Είναι ντροπή για τους εργαζόμενους η στάση του ΠΣΕΕΠ, που στη «φιέστα» της εταιρείας στο διοικητήριο Ασπροπύργου, ανέλαβε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με το φόβητρο του κλεισίματος του διυλιστηρίου(!), ανέλαβε να «βάλει τον κόσμο να γυρίσει στη δουλειά», χωρίς να έχει λυθεί απολύτως τίποτα.


Συνάδελφοι η μεγαλύτερη τιμή και ο σεβασμός για τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, είναι η σύγκρουση με την εργοδοσία και τους συμμάχους της. Είναι η οργάνωση και ο αγώνας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και την ασφάλεια στη ζωή και στην εργασία.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την πρωτοβουλία για  μάζεμα υπογραφών και την διενέργεια γενικών συνελεύσεων.





                           ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΙΝΑΙ

                                                 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου