Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εκτός κυπριακής ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκτός κυπριακής ΑΟΖ το Μπαρμπαρός
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά για το οποίο η Τουρκία είχε εκδώσει παράνομη οδηγία NAVTEX που δέσμευε μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, αποχωρεί από τα ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

Όπως φαίνεται στην...
ιστοσελίδα marinetraffic.com η οποία καταγράφει την κίνηση των πλοίων, το Μπαρμπαρός βρίσκεται ήδη εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ κατευθύνεται προς την Τουρκία.

Το τελευταίο γνωστό λιμάνι στο οποίο είχε σταθμεύσει το πλοίο ήταν αυτό της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο,  Βίκτωρας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο, όταν η Τουρκία αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιωματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν εκδώσει νέα ΝΑΦΤΕΞ, και το Μπαρμπαρός μείνει μακριά από την κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι στις 3:30 τα ξημερώματα το Μπαρμπαρός βρισκόταν ανοικτά του Αποστόλου Αντρέα με κατεύθυνση την Τουρκία.

Ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε τη θέση του Οζντίλ Ναμί ότι το Μπαρμπαρός επιστρέφει στην Τουρκία επειδή έφυγε από την κυπριακή ΑΟΖ, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, και διαβεβαίωσε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν σταματά με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου