Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΠΕ: Διευκρινίσεις για την λειτουργία της εταιρείας OTSM

ΕΛΠΕ: Διευκρινίσεις για την λειτουργία της εταιρείας OTSM
Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρείας OTSM.

"Η χρηματοδότηση για τα αποθέματα, που αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας OTSM, παρέχεται εξ' ολοκλήρου από Ελληνικές τράπεζες και όχι από τα ΕΛ.ΠΕ όπως ψευδώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα", επισημένει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή δημοσιεύματα που ψευδώς χαρακτηρίζουν ως «ύποπτη» τη λειτουργία της εταιρίας OTSM, ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ διευκρινίζει...
:

1) Η εταιρία OTSM συστάθηκε το 2011 από τα Ελληνικά Πετρέλαια ως εταιρία τήρησης και χρηματοδότησης αποθεμάτων ασφαλείας, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και ξένες τράπεζες. Αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δε σύσταση της εταιρίας έχει εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές και υπόκειται σε ετήσιο έλεγχο, όπως όλες οι άλλες εταιρίες.

2) Η χρηματοδότηση για τα αποθέματα, που αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας, παρέχεται εξ' ολοκλήρου από Ελληνικές τράπεζες και όχι από τα ΕΛ.ΠΕ όπως ψευδώς αναφέρεται.

3) Η μετοχική δομή της εταιρίας με τις μητρικές εταιρίες Αγγλικού δικαίου είναι κοινή πρακτική σε περιπτώσεις χρηματοδοτήσεως περιουσιακών στοιχείων για τη διασφάλιση των τραπεζών. Προφανώς καμία σχέση δεν υφίσταται με «εταιρίες σφραγίδες».

4) Οι συναλλαγές της εταιρίας γίνονται μόνο με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενώ τα αποθέματα φυλάσσονται σε εγκεκριμένους και τελωνειακά ελεγχόμενους αποθηκευτικούς χώρους.
Οτιδήποτε άλλο είναι ψευδές και παραπλανητικό.

ΠΗΓΗ:moneytimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου