Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η μεγάλη διαφορά ΕΛΠΕ-Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η μεγάλη διαφορά στις δύο εταιρίες γίνεται στην διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης. Ενώ στα Ελληνικά Πετρέλαια παρατηρείται πολύ απότομη αύξηση του  τραπεζικού δανεισμού (2,4 δις ευρώ από 1,1 δις ευρώ στο β’ τρίμηνο) στην Motoroil συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών κοντά στα 200 εκατ. ευρώ κατεβάζει από τα 870 εκατ. ευρώ περίπου τον καθαρό δανεισμό στα 702 εκατ. ευρώ μέγεθος το οποίο πρέπει να είναι χαμηλό πενταετίας για τον όμιλο.

Η διαφορά σε αυτό το πεδίο έδωσε και ...
την δυνατότητα διανομής προμερίσματος 15 σεντς τα οποία θα πληρωθούν πριν τις 18 Δεκεμβρίου. Η διανομή του προμερίσματος είναι περισσότερο μια ένδειξη δύναμης και καλής θέλησης από την διοίκηση της Motoroil η οποία πέρυσι λόγω της αρνητικής συγκυρίας περιθωρίων δεν είχε διανείμει μέρισμα.

Σε ότι αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια οι πιέσεις από την αύξηση των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης (απαιτήσεις +1,1 δις ευρώ) έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται, καθώς έχουν υποχωρήσει κατά 400 εκατ. ευρώ όπως αναφέρθηκε στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων.


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου