Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δεν αυξάνει τελικά το ημερήσιο όριο παραγωγής ο OPEC


Τη διατήρηση του ανώτατου ορίου παραγωγής πετρελαίου, στα σημερινά επίπεδα, αποφάσισε ο OPEC, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Κρατών, ο οποίος πρόσθεσε οτι η κατάσταση θα επανεξεταστεί αργότερα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η συνεδρίαση του Οργανισμού χαρακτηρίστηκε από βαθιές ρήξεις στο εσωτερικό του, καθώς πολλά μέλη άσκησαν ισχυρή πίεση για μία περικοπή της παραγωγής η οποία θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές του αργού υψηλότερα, από το τρέχον εύρος των 40-50 δολ. το βαρέλι, επίπεδο κάτω του ήμισυ από αυτό όπου βρίσκονταν οι τιμές πριν 18 μήνες. 

Ακόμη ο OPEC συμφώνησε να ...
"παρακολουθεί στενά" τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά και να επανεξετάσει τη στάση του τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Όπως σημείωσε ο γ.γ. του Οργανισμού, ακόμη κι αν αποφασιζόταν περιορισμός της παραγωγής κατά 5%, δεν υπάρχουν αποδείξεις οτι θα υπήρχε κάποιο αντίκτυπο. Επίσης δήλωσε οτι η παραγωγή εκτός Οργανισμού μειώνεται και πως ο OPEC θα επιδιώξει να εντείνει τις διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη του.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου