Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισραήλ αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια Έλληνα;


Κούρδοι και Τούρκοι λαθρέμποροι μεταφέρουν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος και το πωλούν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ αραβικών και ρωσικών ΜΜΕ.

Βάσει των στοιχείων που επικαλούνται τα παραπάνω μέσα, το πετρέλαιο παράγεται στο Ντιρ Α-Ζουρ της Συρίας και σε δύο πετρελαιοπηγές του Ιράκ και ακολούθως μεταφέρεται στη μεθοριακή πόλη Ζαχού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ. Εν συνεχεία, Ισραηλινοί και Τούρκοι μεσάζοντες κανονίζουν τη μεταφορά του στην τουρκική πόλη Σιλόπ, όπου το πετρέλαιο «βαπτίζεται» κουρδικό και πλέον μπορεί να πωληθεί ελεύθερα έναντι 15-18 δολαρίων ανά βαρέλι. Τις ποσότητες αγοράζει τελικά ένας Ελληνο..
-ισραηλινός, γνωστός με το όνομα Δρ. Φαρίντ. Αυτός μεταφέρει το πετρέλαιο σε διάφορα τουρκικά λιμάνια και στο ίδιο το Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Financial Times, το Ισραήλ λαμβάνει το 75% του πετρελαίου του μέσω του τουρκικού λιμένα Τσεϊχάν. Το πετρέλαιο αυτό υποτίθεται ότι προέρχεται από το ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά εύκολα θα μπορούσε ένα μέρος του να είναι από το Ισλαμικό Κράτος και να έχει μετονομαστεί.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου