Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πτώση άνω του 10% για το αργό τον Νοέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε βουτιά άνω του 10% εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνει την ίδια στιγμή που η προσφορά συνεχίζει να ενισχύεται.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε μόλις 6 cents ή 0,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 41,65 δολ. το βαρέλι. Σε μηνιαία βάση το αργό υποχώρησε σε ποσοστό 10,6%.

Το Brent έχασε 25 cents ή 0,6% στα 44,61 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, με το συμβόλαιο να υποχωρεί 10% σε μηνιαία βάση.

Τα τελευταία στοιχεία της...
αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας έδειξαν ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ επιβράδυνε οριακά το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών ότι η υποχώρηση των τιμών τους τελευταίους μήνες θα οδηγήσει σε μείωση της αμερικανικής παραγωγής.

Η παραγωγή στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 9,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο, υποχωρώντας μόλις 0,2% από τον προηγούμενο μήνα και σημειώνοντας αύξηση 4,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τις τιμές του πετρελαίου πιέζουν και οι εκτιμήσεις ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα επιλέξουν να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής τους στη συνεδρίαση του Οργανισμού την Παρασκευή.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου