Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η Μότορ Οϊλ Υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης Κόντρα στην Αβεβαιότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Το 2014 το καθεστώς αβεβαιότητας, που «καλά κρατεί» στη χώρα μας, κατέστησε ιδιαιτέρως αντίξοες τις συνθήκες για τον κλάδο διύλισης στην περιοχή της Μεσόγειου. Κι όμως, σε αυτό το παρατεταμένα δύσκολο περιβάλλον ο όμιλος Μότορ Οϊλ λειτούργησε σταθερά, πέτυχε υψηλού βαθμού απασχόληση του διυλιστηρίου, αύξησε τις εξαγωγές, όπως και το μερίδιο στην εσωτερική αγορά. Η αξιέπαινη και αισιόδοξη αυτή αντίθεση που παρουσίασε, έχει τεκμηριωθεί μέσα από τα δεδομένα της Εκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2014 –η δέκατη τρίτη κατά σειρά έκδοση– που στηρίζεται στις αρχές και στις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4 - Οικουμενικού Σύμφωνου του ΟΗΕ– η οποία καταγράφει τα αποτελέσματα από τις δράσεις που επιβεβαιώνουν διαχρονική προσήλωση στη βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία και ανάπτυξη.

Το κοινωνικό προϊόν για το 2014 ήταν 435,9 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η Μότορ Οϊλ ως υπεύθυνος εργοδότης των 1.800 εργαζομένων της –το 95,4% έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου– εστίασε στην υγιεινή και στην ασφάλειά τους, όπως και στην ανάπτυξή τους μέσα από εκτεταμένα εκπαιδευτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 18.900 ωρών. Στην πενταετία 2010-2014 διατέθηκαν ...
6,1 εκατ. ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για την ίση εργασιακή προώθηση ατόμων με αναπηρίες. Οι πρόσθετες οικειοθελείς παροχές προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ. Ενώ η εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού του ομίλου έχει γίνει πλέον θεσμός με προσφορά περισσότερα από 30 έτη. Ο συνολικός αριθμός από το 1991 είναι 3,332 μονάδες.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενέργειας έχουν υψηλή προτεραιότητα χάρη στην ευρεία χρήση σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ετσι, από το 2008-2014 κατά 27,8% σημείωσε μείωση ο ανηγμένος δείκτης εκπομπών CO2, κατά 30,7% της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ οι επενδύσεις και τα λειτουργικά έξοδα για το περιβάλλον το 2014 ανήλθαν σε 15,5 εκατ. ευρώ και σε 753,4 εκατ. ευρώ από το 2000. Με έργα κοινωνικής υπευθυνότητας, με χορηγίες και δωρεές στηρίζει διαχρονικά την κοινωνική και πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών και προάγει το επίπεδο ποιότητάς της.

Τα τελευταία δέκα χρόνια τα έργα κοινωνικής υπευθυνότητας ανήλθαν σε 36 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014 έφτασαν τα 2,6 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανακούφιση ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων, ενώ συμπληρωματικά υποστηρίχθηκαν πολιτιστικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμοί που ασκούν φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο όπως και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Μότορ Οϊλ είναι ο βασικότερος χορηγός του «Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος» που λειτουργεί από το 1989 με σκοπό τη στήριξη φοιτητών με εξαιρετικές επιδόσεις. Το έτος 2014-2015 ενισχύθηκαν 45 φοιτητές, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του έχουν δοθεί 151 υποτροφίες και 1.657 οικονομικές ενισχύσεις.

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου