Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ολική επαναφορά από TOTAL: Ζητά ανανέωση δικαιωμάτων στο οικόπεδο "11"

Αποτέλεσμα εικόνας για στο οικόπεδο "11"
Η επαναξιολόγηση των γεωλογικών δεδομένων και η αναζήτηση κοιτασμάτων σε διαφορετικές γεωλογικές διαμορφώσεις, απ’ αυτές στις οποίες διενεργούντο οι μέχρι τώρα έρευνες σε συνδυασμό με την ανακάλυψη του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ENI, του υπερ-κοιτάσματος "Ζορ" εντός της Αιγυπτιακής ΑΟΖ, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση από την κυπριακή ΑΟΖ και δη το τεμάχιο "11" της TOTAL, έδρασε ως καταλύτης για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος εκ μέρους της. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει...
άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Πέτρου Θεοχαρίδη για τον "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ" έχει ήδη υπάρξει κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο γαλλικός κολοσσός πριτίθεται να ζητήσει ανανέωση του συμβολαίου για την έρευνα και εκμετάλλευση του τεμαχίου «11». Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε μάλιστα στην Γαλλία από ανώτατα στελέχη της γαλλικής Total προσωπικά στον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακοτρύπη, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι όπου βρέθηκε ο υπουργός ως επικεφαλής εμπορικής αποστολής της Κύπρου. 

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται «Φ», η TOTAL ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα τα οποία αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποσταλούν σύντομα στο Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου οι προθέσεις της εταιρείας να επισημοποιηθούν και να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανανέωσης του συμβολαίου. Όπως επισημαίνεται, αυτό έχει ως συνεπακόλουθο ότι ο ενεργειακός κολοσσός της Γαλλίας, θα προχωρήσει σε πρόσθετες έρευνες, αλλά και σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις. 

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της TOTAL έγγυται και στο ότι το αιγυπτιακό υπερ-κοίτασμα «Ζορ» ανακαλύφθηκε σε ασβεστολιθικές γεωλογικές διαμορφώσεις, κάτι που οδηγεί τόσο την Total όσο και τη Noble, να επανεξετάσουν και να επανασχεδιάσουν τη γεωλογική προσέγγισή τους στα δεδομένα της περιοχής και την αναζήτηση κοιτασμάτων, το οποίο ήδη πράττει και η ENI. 

Εξάλλου, το ενδιαφέρον της Total ενισχύεται και από τα αποτελέσματα των πρόσθετων ερευνών που πραγματοποίησε η ίδια την περασμένη Άνοιξη σε περιοχές των τεμαχίων «7» και «8» που γειτνιάζουν με το «11» στις παρυφές της οροσειράς «Ερατοσθένης».


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου