Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Μαγειρεύουν νομοσχέδιο σούπα ή ουσίας;


Προβληματισμό εκφράζει η αγορά των καυσίμων ως προς το κατά πόσο το προωθούμενο από τη κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη καταπολέμηση του λαθρεμπορίου θα έχει πράγματι να προσφέρει κάτι καινούργιο ή θα είναι μια από τα ίδια.

Άλλωστε όπως λένε, αρκεί να βγουν οι υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούν τόσα χρόνια, προκειμένου να ισχύσουν τα μέτρα πάταξης του λαθρεμπορίου. Για ποιό λόγο χρειάζεται ένα ολόκληρο νέο νομοσχέδιο;

Προ ημερών πάντως ο Πρωθυπουργός, κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή μίλησε σαφώς για ένα νομοσχέδιο σχετικά με τη «καταπολέμηση της λαθρεμπορίας των καυσίμων και καπνικών».

Πρόσφατα επίσης υπήρξε ...
άρθρο στην εφημερίδα “Αυγή” όπου γίνεται ρητή αναφορά στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

«Προκειμένου, μάλιστα, να υπάρξουν πιο γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα, θα συσταθεί ένας συντονιστικός μηχανισμός που θα δώσει τη μάχη με το λαθρεμπόριο συνολικά (καύσιμα, καπνικά, αλκοόλ). Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μαζί με τον ομόλογό του για θέματα αντιμετώπισης της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κατά της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη εκτιμάται πως θα κερδίσουν τη μάχη με το λαθρεμπόριο, ξεκινώντας από τα καπνικά προϊόντα (έχει γίνει σχετική προετοιμασία επί υπουργίας Παναγιώτη Νικολούδη), για να ακολουθήσουν αντίστοιχα σχέδια για τα καύσιμα και το αλκοόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο.

Ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει μια σειρά από συσκέψεις για τη προετοιμασία του νομοσχεδίου με συμμετοχή των Αλεξιάδη, Σκουρλέτη, Βασιλειάδη.

Το ερώτημα είναι ωστόσο το εξής: Πρόκειται να δούμε κάποιες καινοτόμες ιδέες για την καταπολέμηση του φαινομένου ή άραγε σε ένα νομοσχέδιο “σούπα” θα μαζευτούν απλώς όλα τα μέτρα, από τα συστήματα εισροών-εκροών, έως τα GPS, η εφαρμογή των οποίων εκκρεμεί;


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου