Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Αυτοκινητιστές: Σύστημα GPS και στα Ξένα Βυτιοφόρα για την Αντιμετώπιση του Λαθρεμπορίου Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτοκινητιστές: Σύστημα GPS και στα Ξένα Βυτιοφόρα για την Αντιμετώπιση του Λαθρεμπορίου Καυσίμων
Αν δεν υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για GPS και συστήματα ηλεκτρονικής σφράγισης στα βυτιοφόρα αυτοκίνητα μεταφοράς υγρών καυσίμων από Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία που φορτώνουν και μεταφέρουν καύσιμα από τη χώρα μας, «τα κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων θα συνεχίσουν το έργο τους ανενόχλητα», τόνισαν οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και της οργάνωσης μεταφορών καυσίμων, των κομίστρων και των συνθηκών εργασίας των οδηγών.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου «Ο Φίλιππος» έδωσαν έμφασηστο θέμα της διακίνησης των αλλοδαπών βυτιοφόρων εντός της ελληνικής επικράτειας, ζητώντας να επιβληθεί ηλεκτρονική σφράγιση και σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης (GPS).

Συνεχίζοντας τις έγγραφες καταγγελίες τους, επισήμαναν ότι...
«τα περισσότερα κρούσματα λαθρεμπορίας παρουσιάζονται μέσω εικονικών εξαγωγών υγρών καυσίμων προς τις γειτονικές, κυρίως, χώρες, με αλλοδαπά βυτιοφόρα ειδικά μέσω Βουλγαρίας, όπου οι ελληνικοί τελωνειακοί σταθμοί υπάρχουν μόνο ως κτιριακές υποδομές».

Ο κ. Κουίκ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών ότι θα ενημερώσει το συντομότερο για τη συνάντησή τους τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό για την Πάταξη της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προς τους οποίους και θα επιδώσει αντίγραφο της επιστολής με το πολύ σοβαρό περιεχόμενο που παρέλαβε.

Επίσης, προγραμματίστηκε συνάντηση εργασίας και με τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου