Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο Τσίπρας σίγουρα έμαθε το μάθημά του», λένε οι Αζέροι για TAP, ΔΕΣΦΑ


Άρθρο σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τον ΔΕΣΦΑ και τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί το αζέρικο trend.az, όπου εκφράζει την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να φανεί πιο διαλλακτική.

Πιο αναλυτικά, στο άρθρο γίνεται λόγος για τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα που οδήγησαν σε μια σημαντική διαφορά όσον αφορά τα ενεργειακά, καθώς πλέον δεν υπάρχει στην κυβέρνηση η πτέρυγα του κ. Λαφαζάνη, όπως υπονοείται. Οι συντάκτες αναφέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε υψηλότερες απολαβές για τον ΤΑΡ και μείωση του μεριδίου πώλησης στον ΔΕΣΦΑ, «αλλά και στις δύο περιπτώσεις η άσκηση πίεσης στο Αζερμπαϊτζάν κατέληξε σε αποτυχία και ο Τσίπρας σίγουρα έμαθε το μάθημά του».

Πλέον, οι Αζέροι θεωρούν ότι...
η χώρα μας δεν έχει μεγάλα περιθώρια ελιγμών μέσα στο τρίτο μνημόνιο. Καθώς οι συζητήσεις για τον αγωγό Turkish Stream έχουν παγώσει, ο ΤΑΡ παραμένει η μοναδική πραγματική λύση ώστε να παίξει η Ελλάδα ένα ρόλο στις προμήθειες αερίου προς την Ευρώπη, ο οποίος θα της προσφέρει έσοδα και αυξημένο πολιτικό ειδικό βάρος.

Σχετικά με την πώληση του ΔΕΣΦΑ, τονίζεται ότι η χώρα μας δεν παίζει πλέον κάποιο ρόλο, καθώς το θέμα του ποσοστού πώλησης το έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, επαναλαμβάνεται η επιθυμία της SOCAR να αποκτήσει το 66% της εταιρείας, όπως σχεδιαζόταν αρχικά.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεβ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι συνομιλίες πάγωσαν μέχρι τις ελληνικές εκλογές. Το άρθρο σχολιάζει ότι «αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση του Τσίπρα ώστε να μην ντροπιάσει τον εαυτό της».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου