Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι

Ο ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του τις διώξεις, τον ξενιτεµό και την προσφυγιά. Αποτελεί κοινή παραδοχή το γεγονός πως κάθε οικογένεια έχει κάποιον µετανάστη σε κάποια γωνιά της γης. Αισθανόµαστε λοιπόν υποχρέωσή µας, πρωτίστως ως µέλη µιας κοινωνίας µε ευαισθησίες να στηρίξουµε τους συνανθρώπους µας, αναλαµβάνοντας την πρωτοβουλία ως Σωµατείο να συγκεντρώσουµε είδη πρώτης ανάγκης, έτσι ώστε να αποδείξουµε για µια ακόµα φορά, πως ως λαός και ως άνθρωποι, δεν ξεχνάµε.

Τους τελευταίους µήνες γινόµαστε...
µάρτυρες της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται οι Σύριοι πρόσφυγες καθώς και την άσχηµη αντιµετώπισή τους από την πολιτική που εφαρµόζεται από την Ευρώπη για το µεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβληµα. Για τον λόγο αυτό, το Σωµατείο
αναλαµβάνει την πρωτοβουλία για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προκειµένου να διευκολυνθεί έστω και κατ΄ ελάχιστο η παραµονή τους στη χώρα µας, για όσο χρονικό διάστηµα παραµείνουν.

Τα είδη που θα συλλέξουµε, θα διατεθούν απευθείας στους πρόσφυγες στον Ελαιώνα Αττικής και στην Ειδοµένη Κιλκίς.

Ενδεικτικά αναφέρουµε είδη τα οποία µπορούν να χωριστούν σε κατηγορίες για να τα παραδώσουµε ατοµικά σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη αλλά και µεµονωµένα :

Ανδρική σακούλα : χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι, παστέλι ή µπάρα δηµητριακών, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι, µπουκάλι νερό.

Γυναικεία σακούλα : Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαµπουάν ή µαντηλάκια καθαρισµού, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα , κουτάλι ή πιρούνι, µπουκάλι νερό.

Παιδική σακούλα: κρουασάν, χυµός, γάλα εβαπορέ, µπισκότα, ατοµική µαρµελάδα+ κουταλάκι, µπουκάλι νερό.

Βρεφική σακούλα : 6 πάνες, µωροµάντηλα, έτοιµο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 µηνών, µπουκάλι νερό.

Επίσης, αν υπάρχουν διαθέσιµα αδιάβροχα και µπουφάν 

Από τη ∆ευτέρα 28/09/15 συγκεντρώνουµε στα γραφεία του Σωµατείου µας, στις κατά τόπους βιοµηχανικές εγκαταστάσεις και στο Μαρούσι, ό,τι ο καθένας µας µπορεί να προσφέρει, ως µία ελάχιστη υπενθύµιση του από που ήρθαµε και του τι περάσαµε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών και η αγάπη στον κάθε δοκιµαζόµενο συνάνθρωπό µας, είναι το µέλλον της κοινωνίας µας αλλά και των παιδιών µας.

Για µία ακόµα φορά οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ δείχνουµε το δρόµο, γκρεµίζουµε ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου