Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργασία Eni - Total στον τομέα της διύλισης


Σε συμφωνία συνεργασίας με την Total για την ανάπτυξη μία πρωτοπόρου τεχνολογίας διύλισης, την πρώτη στο είδος της και την οποία δημιουργήσει η ιταλική πετρελαϊκή, προχώρησε η ιταλική Eni.

Πρόκειται για την Eni Slurry Technology (EST – Τεχνολογία Τσιμεντολάσπης της Eni), η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στην διυλιστική διαδικασία για τη μετατροπή βαριάς πρώτης ύλης σε πιο ελαφρά συστατικά, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της ιταλικής εταιρείας.

Οι δύο πετρελαϊκές προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας για την...
ειδική αδειοδότηση και την έρευνα και ανάπτυξη πάνω στην EST και έχουν ήδη να εργάζονται μαζί για την αξιολόγηση και την προσαρμογή στις προδιαγραφές της Total.

Σημεώνεται ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας EST ξεκίνησε το 2013. Η μονάδα μετατροπής, με δυναμικότητα 23 χιλ. βαρελιών την ημέρα, έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία έξτρα βαρέως αργού πετρελαίου με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο με αυξανόμενες αποδόσεις σε μεσαία αποστάγματα και μειωμένες σε μαζούτ. Η Eni αναβαθμίζει, επίσης, την τεχνολογία μετατροπής Slurry Dual-Catalyst (Διπλός Καταλύτης Τσιμεντολάσπης – μετεξέλιξη της EST), που βασίζεται σε έναν συνδυασμό δύο νανο-καταλυτών με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, καθώς και την μείωση των εξόδων και του λειτουργικού κόστους.

Η μονάδα R& D της Eni στην Ιταλία αναπτύσσει πλήρως την εν λόγω τεχνολογία και την εφαρμόζει από το 2013 στο διυλιστήριο της ιταλικής πετρελαϊκής στοSannazzaro κοντά στην Πάβια (ΒΔ Ιταλία).


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου