Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Ε: Πενταετής παράταση στα μέτρα αντιντάμπινγκ κατά του αμερικανικού βιοντίζελ


Παράταση πέντε ετών στους κανονισμούς αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων για τις εισαγωγές βιοντίζελ από τις ΗΠΑ δίνουν οι κανονισμοί 2015/1518 και 2015/1519 που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την Ε.Ε., μετά από το πέρας δωδεκάμηνης έρευνας της Κομισιόν.

Την απόφαση αυτή χαιρετίζει το EBB, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι παραγωγοί βιοντίζελ στην ΕΕ έχουν καταβάλει μια αξιόλογη προσπάθεια να δημιουργήσουν μια αξιόλογη παραγωγή παγκόσμιας κλάσης και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν σημαντικά κέρδη λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ.  

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη των ...
μέτρων «B99» τον Ιούλιο του 2014, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βιοντίζελ είχε εκφράσει την ανησυχία ότι θα πλήττονταν οι παραγωγοί βιοντίζελ της ΕΕ και θα πιέζονταν τα περιθώρια κέρδους τους λόγω των φθηνότερων αμερικανικών εισαγωγών που στηρίζονται σε επιδοτήσεις.

«Η νέα παράταση για 5 ακόμα χρόνια μέσω των κανονισμών 2015/1518 και 2015/1519, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησε το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Βιοντίζελ στην Κομισιόν. Το EBB με τη μελέτη του έδειξε στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές ότι η βιομηχανία βιοντίζελ των ΗΠΑ επωφελούταν από ευνοϊκή φορολογική πολιτική τόσο σε επίπεδο πολιτειών όσο και επίπεδο ομοσπονδιακού κράτους για πολλά χρόνια, οπότε ήταν πιο ανταγωνιστική από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραφαέλο Γκαροφάλο, Γενικός Γραμματέας του EBB. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου