Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια πτώση στις τιμές της βενζίνης λόγω της πετρελαϊκής κρίσης

Παγκόσμια πτώση στις τιμές της βενζίνης λόγω της πετρελαϊκής κρίσης
Πολλοί έχουν βγει χαμένοι από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το προηγούμενο έτος: οι εργαζόμενοι στις πετρελαϊκές πηγές, οι μέτοχοι των πετρελαϊκών εταιριών, τα ταμεία των χωρών του ΟΠΕΚ. Ένα τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού, όμως, φαίνεται πως βγαίνει κερδισμένο: οι οδηγοί.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την αλλαγή στις...
τιμές της βενζίνης από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015, σε δείγμα 76 χωρών. Υπάρχει μόνο ένα χρώμα στον χάρτη αφού οι τιμές απλά μειώθηκαν. Η μείωση βρίσκεται από το 0% (ανοιχτό πράσινο) στην Σαουδική Αραβία όπου οι τιμές είναι μόνιμα συγκεκριμένες, στο 97% στην Βενεζουέλα.
Price decline in USD per gallon, from October 2014 to July 2015.


Οι τιμές της βενζίνης διαφέρουν από χώρα σε χώρα, βασιζόμενες στην κατάσταση των διυλιστηρίων, αλλαγές σε φόρους και επιδόματα, και τιμές νομισμάτων. Για την καλύτερη σύγκριση οι τιμές όλες εξισώθηκαν σε δολάρια ΗΠΑ.

Σε μέσο όρο οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν κατά 15%. Σύμφωνα με την υπηρεσία των ΗΠΑ "U.S. Energy Information Administration", θα συνεχίσουν την πτώση τους. Την προηγούμενη εβδομάδα οι υπολογισμοί μιλούσαν για πτώση 17% επιπλέον.



Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση μεριδίου του εισοδήματος που χρησιμοποιείται για την βενζίνη, επισκεφτείτε το Βloomberg Gasoline Price Ranking εδώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου