Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο κρυμμένος θησαυρός της αυθεντικότητας

Στο σεντούκι αυτό δε θα βρεις ούτε χάρτη, ούτε χρυσό, παρά μόνο αγάπη και ειλικρίνεια.  «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».
Στο σεντούκι αυτό δε θα βρεις ούτε χάρτη, ούτε χρυσό, παρά μόνο αγάπη και ειλικρίνεια. «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».
Κάπως έτσι επί δεκαετίες o Oscar Wilde προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι πιο βαθύ και αληθινό από τον ίδιο μας τον εαυτό. 

Τι γίνεται όμως όταν για χρόνια κρυβόσουν πίσω από σκιές και ξαφνικά έρχεται ο ζωντανός καθρέφτης, ο οποίος τα ανατρέπει όλα; Το ξεκλείδωμα της αυθεντικότητας. Αυτή είναι η λέξη- κλειδί. Το πώς να είσαι αληθινός, το πώς να είσαι ο εαυτός σου! 

Περνώντας περιόδους της ζωής σου, που...
είχες χάσει κομμάτια του εαυτού σου, όταν οι συνθήκες σε κάνουν ένα αλλοιωμένο είναι, τότε έρχεται εκείνος να σε σώσει. Ο ζωντανός σου καθρέφτης είναι εκείνος που αβίαστα σε κάνει να είσαι όλα αυτά που πιστεύεις, που νιώθεις και αισθάνεσαι χωρίς φόβο και ντροπή. Ένας γυμνός εαυτός. 



Ο ζωντανος σου καθρέφτης, ο άνθρωπος που σε κοιτάει και βλέπει εσένα! Χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς φίλτρα.  Το σπάνιο δώρο της αποδοχής και εκτίμησης δίνεται με τα μάτια. Όπως κάθε δώρο, δε δωρίζεται αλλά ανταποδίδεται. Η αμοιβαιότητα είναι η μυστική συμφωνία ανάμεσα στους δύο εαυτούς. 

Αν έλαβες αυτό το δώρο, μην το πετάξεις! Το να σ’αγαπάει ο «καθρέφτης» σου είναι θαυμάσιο, γιατί το να σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι θείο δώρο. Δεν υπάρχει μεγάλυτερη θυσία από τη θυσία του εγωισμού. «Θέλω να αγαπήσεις τον εαυτό σου για να καταλάβεις τι βλέπω και αγαπώ σε εσένα». Αυτός είναι ο κώδικας του. 

Οι άνθρωποι - καθρέφτες σπανίζουν και καλό θα είναι να τους εκτιμήσεις όσο τους έχεις. Εγώ έχω έναν, εσύ;  Μάθε να δέχεσαι και να εκτιμάς τα δώρα της ζωής στην ώρα τους, τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά και τίποτα παροδικό. 


ΠΗΓΗ:.klik.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου