Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αιχμές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν κατά Λαφαζάνη για τον TAP

Αιχμές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν κατά Λαφαζάνη για τον TAP
«Συγκεκριμένες δηλώσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την υλοποίηση του αγωγού TAP είναι ανακριβείς», δήλωσε ο υπ. Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγ Αλίγιεβ κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για τον αγωγό μετά και την επιστολή Λαφαζάνη στην Κοινοπραξία που ζητά αντισταθμιστικά οφέλη.

Όπως αναφέρει το...
κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν ο κ. Αλίγιεβ εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας πως “η σε υψηλό επίπεδο εκπροσώπηση της Ελλάδας στην πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου του 'Νότιου Διαδρόμου Αερίου' (Southern Gas Corridor) στο Μπακού τον περασμένο Φεβρουάριο και οι δηλώσεις ότι όχι μόνο στηρίζουν, αλλά παραμένουν πιστοί στις προηγούμενες συμφωνίες, είναι επαρκείς”.

Παρ' όλα αυτά φρόντισε να προειδοποιήσει: “Ο TAP είναι ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Και πιστεύω ότι η Ευρώπη, η ΕΕ πρέπει να ασκήσει μια αντίστοιχη επίδραση σε ορισμένα θέματα, εάν προκύψουν". Και πρόσθεσε: “συγκεκριμένες δηλώσεις απ' οποιονδήποτε δεν έχουν σημασία. Υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένα έγγραφα”.

Ο υπ. Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν παρατήρησε ότι ο TAP είναι μία κοινοπραξία που εδώ και καιρό έχει καταλήξει σε μία συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση έχει συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με την Αλβανία και την Ιταλία.

“Το έργο του TAP, όπως και τα άλλα έργα, προχωρούν”, συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως στο Αζερμπαϊτζάν οι εργασίες είναι μπροστά απ' τα χρονοδιαγράμματα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει επαναφέρει τα αιτήματα για αντισταθμιστικά οφέλη και ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στα έργα κατασκευής του TΑΡ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης με το επιτελείο του «ξεσκονίζουν» αυτή την περίοδο τη σύμβαση διέλευσης της κοινοπραξίας TΑΡ με το ελληνικό Δημόσιο για να στηρίξουν τα σχετικά αιτήματα.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου