Μια νέα τεχνολογία, που στοχεύει στην ανάκτηση και τον καθαρισμό θαλασσινού νερού ή λυμάτων από νοικοκυριά, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλες εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μέσα σε 2,5 λεπτά, ανεξάρτητα από το βαθμό της μόλυνσης, δημιουργήσε ομάδα Μεξικανών μηχανικών.
Το καινοτόμο σύστημα, με την ονομασία PQUA, λειτουργεί με ένα...
μείγμα στοιχείων, ικανών να διαχωρίζουν και να απομακρύνουν όλες τις μολυντικές προσμείξεις, καθώς και οργανικούς και ανόργανους ρύπους.
«Η μεθοδολογία βασίζεται στη μοριακή διάσπαση των προσμείξεων ώστε να ανακτηθούν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα», αναφέρουν οι ερευνητές.
Οι μηχανικοί ανέπτυξαν 8 στοιχεία για το μείγμα, και πραγματοποίησαν εκτεταμένες δοκιμές σε διαφορετικούς τύπους μολυσμένου νερού, για να καταλήξουν στην κατάλληλη μεθοδολογία.
Μετά τη χορήγηση του μείγματος σε προκαθορισμένες ποσότητες, οργανική και ανόργανη ύλη καθώς και βαρέα μέταλλα αφαιρούνται μέσω καθίζησης και βαρύτητας. Στη συνέχεια η ιλύς που κατακάθεται στον πυθμένα εξετάζεται αν είναι κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή για την παρασκευή δομικών υλικών.
Στην τελευταία φάση της διαδικασίας, το νερό μεταφέρεται σε μία δεξαμενή καθαρισμού, φιλτράρεται και επεξεργάζεται για την αφαίρεση της θολότητας και την εξάλειψη οσμών, χρωμάτων και γεύσεων, προσθέτοντας στο τέλος όζον.
Όπως σημειώνουν οι Μεξικανοί επιστήμονες, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού δε δημιουργούνται καθόλου αέρια, οσμές ή τοξικά στοιχεία που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία.
«Έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δοκιμές σε διαφορετικούς τύπους λυμάτων και όλες πιστοποιήθηκαν και εγκρίθηκαν από τα εργαστήρια της αρμόδιας κρατικής αρχής. Επίσης τρία μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Μοντερέι, το Κολλέγιο του Μεξικό και το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο, έχουν επιβεβαιώσει πως το νερό που επεξεργάζεται η τεχνολογία μας πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για ανθρώπινη κατανάλωση», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
ΠΗΓΗ:energypress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου