Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σε Νομική Διένεξη η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ΗΠΑ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε Νομική Διένεξη η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ΗΠΑ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ( EPA) αποφάσισε να εκδώσει τελικές ποσοστώσεις βιοκαυσίμων για το 2014 και το 2015, στο πλαίσιο ενός προσωρινού διακανονισμού μίας αγωγής την οποία είχε καταθέσει αμερικανική εταιρία καυσίμων & πετροχημικών και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, (Αmerican Petroleum Institute).

Το AFPM είχε αρχικά...
γνωστοποιήσει την πρόθεσή του, να μηνύσει την EPA για τη μη έκδοση των ποσοστώσεων για το έτος 2015, την 1η Δεκεμβρίου του 2014. Πέντε ημέρες νωρίτερα, η EPA είχε ανακοινώσει, ότι δεν θα εκδώσει τις ποσοστώσεις του 2014 μέχρι το τέλος του έτους και για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την χρονική στιγμή, που όφειλε να το κάνει.

«Αν και είμαστε ικανοποιημένοι, που ήμασταν σε θέση, να διαπραγματευτούμε μία προθεσμία, την οποία απαιτεί η EPA για την έκδοση των ληξιπρόθεσμων, η εφαρμογή της απόφασης παραμένει το ζητούμενο», δήλωσε ο Γενικός Σύμβουλος του AFPM, Ριτς Μόσκοβιτς.

«Μία αποτυχία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, να συμμορφωθεί με τις εκ του νόμου προθεσμίες, τραυματίζει τη λειτουργία των διυλιστηρίων και επιδεινώνει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν την παράλογη εντολή της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Οι δύο επαγγελματικές ενώσεις υποστήριξαν ότι οι εντολές του 2007, για σταθερή αύξηση των ποσών της αιθανόλης στην προμήθεια καυσίμων κίνησης των ΗΠΑ, με την ενεργειακή ανεξαρτησία και τους εν ισχύ νόμους ασφάλειας, έχουν γίνει ανεφάρμοστες, καθώς η ζήτηση από τις ΗΠΑ, η οποία είχε αρχίσει να αυξάνεται, άρχισε να πέφτει αμέσως μετά τη θέσπιση του εν λόγω νόμου.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία βοηθά να φέρετε το θέμα και πάλι στο προσκήνιο, αλλά η μόνη μακροπρόθεσμη λύση, για το Κογκρέσο, είναι να καταργήσει το πρόγραμμα και να αφήσει τους ίδιους τους καταναλωτές και όχι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να επιλέξετε το καλύτερο καύσιμο, με το οποίο θα ανεφοδιάζει τα οχήματά του», δήλωσε από την πλευρά του, η Γενική Σύμβουλος του API, Stacy Linden.

«Η αποτυχία να καταργηθεί το ανεφάρμοστο στην δομή του νόμου θα μπορούσε να θέσει τα εκατομμύρια των οδηγών σε κίνδυνο, όχι μόνο της αύξησης του κόστους των καυσίμων, αλλά και να οδηγήσει σε κατεστραμμένους κινητήρες, και δαπανηρές επισκευές», προειδοποίησε κλείνοντας η κα Linden.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου