Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Άλμα 2,7% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για για το αργό
Άλμα 2,7% σημείωσε το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς το Ιράν άνοιξε ξανά σήμερα τη συζήτηση για μείωση των επιπέδων παραγωγής του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Ειδικότερα...
, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 1,38 δολ. κλείνοντας στα 53,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Απριλίου. Την ίδια στιγμή το αργό συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

Το αργό Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε μικρότερη άνοδο 0,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 58,43 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσει τον στόχο ημερήσιας παραγωγής κατά τουλάχιστον 5% ή περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου έχουν προκαλέσει προβλήματα στις λιγότερο πλούσιες χώρες του Οργανισμού, περιλαμβανόμενου του Ιράν, αλλά ο κορυφαίος εξαγωγέας, η Σαουδική Αραβία, αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από την άρνηση για μείωση της παραγωγής, η οποία βρίσκεται σήμερα στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

"Θεωρούμε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 5%", φέρεται να δήλωσε ο Zanganeh σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, αναφέρει το πρακτορείο.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου