Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ανέκτησε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο παρά την εκτόξευση των αποθεμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανέκτησε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά την Τετάρτη το πετρέλαιο παρά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που ανήλθαν σε υψηλό 80 ετών. 

Σύμφωνα με αναλυτέ, η τιμή του πετρελαίου που αρχικά αντέδρασε πτωτικά χάνοντας τα 50 δολάρια ανέκαμψε στην συνέχεια βρίσκοντας στήριξη στις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που ανέφερε χθες πως το βασίλειο σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,01 δολάρια ή 2% στα 51,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 14 ετών σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενεργειακής Αρχής (EIA) της χώρας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 23 Μαρτίου του 2001, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία. 

Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την αύξηση στα 4,6 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. 

Συνολικά, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ ανήλθαν στα 444,4 εκατ. βαρέλια, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 80 ετών, σύμφωνα με την EIA.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου