Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Total: Καταργεί 2000 Θέσεις Εργασίας ως το 2017 και Πωλεί 5,5 Δις Δολ. σε Στοιχεία Ενεργητικού Εφέτος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΤΑΛ
Κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας ως το 2017 και πώληση στοιχείων ενεργητικού 5,5 δις δολ. για εφέτος σχεδιάζει η γαλλική Total. Η εν λόγω αναδιάρθρωση πραγματοποιείται λόγω του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνει η ραγδαία πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου.
Παράλληλα, η γαλλική πετρελαϊκή προανήγγειλε το «πάγωμα» προσλήψεων στους τομείς της παραγωγής, της διύλισης και των πετροχημικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των σχεδίων της για περικοπές κόστους 4 δις δολ. εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως ανακοίνωσε η Total, στόχος είναι η μείωση του κόστους της ώστε να είναι έτοιμη να επιστρέψει στα κέρδη όταν η τιμή θα επανέλθει στα επίπεδα των 70 δολ. το βαρέλι (σήμερα η τιμή του αργού βρίσκεται στα 55 δολ.)
Τα παραπάνω έρχονται μετά την ανακοίνωση των ύψους 5,66 δις δολ. καθαρών ζημιών του γαλλικού Ομίλου για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (έναντι καθαρών κερδών 2,23 δις δολ. το ίδιο διάστημα), καθώς ενέγραψε ζημίες ύψους 6,5 δις δολ. λόγω μείωσης κερδών στο πετρέλαιο και το αέριο σχιστών, αλλά και στα αμμώδη πετρελαϊκά κοιτάσματα και στα διυλιστήρια που διατηρεί στην Ευρώπη.
Πάντως σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους επενδυτές από πωλήσεις των μετοχής της, η διοίκηση της Total πρότεινε αύξηση του μερίσματος.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου