Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (AFL-CIO)


Τα Αμερικανικά συνδικάτα -AFL-CIO- μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους συναδέλφους μας από τα Γερμανικά συνδικάτα και τα συνδικάτα από όλο τον κόσμο εκφράζουν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της νεοεκλεγείσας Ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές για τη χώρα εγκαταλείποντας την αποτυχημένη πολιτική λιτότητας. Στις 25 Ιανουαρίου, οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για να απορρίψουν τις αντεργατικές πολιτικές λιτότητας που επέφεραν σοβαρό ανθρωπιστικό κόστος και αποδυνάμωσαν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανόμενης της συλλογικής διαπραγμάτευσης. To μήνυμα που στέλνουν οι εκλογές στον Ελληνικό λαό και σε όλο τον κόσμο είναι ότι η κυβέρνηση χρειάζεται νέες πολιτικές που θα επενδύσουν σε βασικές ανθρώπινες ανάγκες, θα αποκαταστήσουν την ανάπτυξη και θα διατηρήσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και επιβλήθηκαν από πολυμερείς οργανισμούς δεν αντιμετώπισαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας, το Ελληνικό χρέος αυξήθηκε ενώ οι περικοπές στην κοινωνική προστασία κατέστρεψαν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Οι πολιτικές λιτότητας συρρίκνωσαν την οικονομία κατά 25%, αύξησαν την ανεργία στο 27% για όλους τους εργαζόμενους και πάνω από 50% για τους νέους εργαζόμενους. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας επιδείνωσαν και διεύρυναν την ανθρωπιστική κρίση ενώ απέτυχαν να ανοίξουν το δρόμο σε σημαντικές αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Η σημερινή κατάσταση δίνει μια ευκαιρία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη να αναπτύξουν μια νέα ατζέντα ανάκαμψης και ευημερίας για όλους. Η πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να υποστηριχθεί και να της δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος και η χρηματοδοτική γέφυρα για την αποτελεσματική εφαρμογή της. Η AFL-CIO στέκεται αλληλέγγυα με τη ΓΣΕΕ και δεσμεύεται να στηρίζει την Ελλάδα στη νέα της πορεία για την εξασφάλιση μιας μεγαλύτερης ευημερίας του λαού της στο μέλλον.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου