Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Άλμα 5% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με ισχυρά κέρδη της τάξης του 5% περίπου έκλεισε την Πέμπτη το πετρέλαιο μετά την συμφωνία για εφαρμογή εκεχειρίας στην Ουκρανία που άμβλυνε τις ανησυχίες για περαιτέρω κυρώσεις στην Ρωσία. 

Ειδικότερα, οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας δεσμεύθηκαν ως προς τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, σύμφωνα με το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος. 

Οι τέσσερις ηγέτες μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων διάρκειας πάνω από 16 (!) ωρών κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν στην πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων για τη διασφάλιση της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ. 

Το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 2,37 δολάρια ή 4,9% τερματίζοντας στα 51,21 δολάρια το βαρέλι τις συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της νέας Υόρκης. 

Αντίθετα με απώλειες 3% στα 2,713 δολάρια έκλεισε το φυσικό αέριο μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και έδειξαν πως η προμήθεια φυσικού αερίου σημείωσε μικρότερη των εκτιμήσεων πτώση .


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου