Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μπόνους σε εφοριακούς-τελωνειακούς για πρόστιμα σε λαθρεμπόρους υγρών καυσίμων

mardas-thumb-large
«Μαζεύει» το υπουργείο Οικονομικών τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα, περί σχεδίων για παροχή μπόνους στους εφοριακούς για πρόστιμα σε φοροφυγάδες, διευκρινίζοντας ότι τέτοια μπόνους θα δοθούν μόνο για πρόστιμα σε λαθρεμπόρους καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η πρόταση αυτή εκφράστηκε το 2011 στη μελέτη “Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων” της ΓΣΕΒΕΕ και του ΠΟΠΕΚ και αφορούσε μόνο τα πρόστιμα επί των λαθραίων καυσίμων, και δεν αφορούσε τους εφοριακούς στο σύνολό τους».

Νωρίτερα, το ie μετέδωσε:

Με το δέλεαρ του μπόνους που υπόσχεται στους εφοριακούς, επιχειρεί η κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, λέγοντας ότι το μπόνους θα συνδέεται με τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν.

Επανέλαβε την εκτίμησή του, ότι τα έσοδα που θα μπορούσαν να έρθουν κυνηγώντας το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων αγγίζουν τα 2,3 δισ. Ευρώ, ενώ ανέφερε ακόμη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς να του δώσουν πλήρη κατάλογο με τα μέτρα για να τα κοστολογήσει. Το αν και πότε θα υλοποιηθούν θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων, εξήγησε.

Τέλος, ο Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι θα εξετασθούν οι στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο.


ΠΗΓΗ:ienimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου