Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για µια ακόµη χρονιά, καλούµαστε να αξιολογήσουµε σαν εργαζόµενοι στα ΕΛ.ΠΕ και σαν µέλη του ΠΣΕΕΠ, τα πεπραγµένα του Σωµατείου µας τη χρονιά που πέρασε.

Μιας χρονιάς πολύ κρίσιµης και δύσκολης για όλους τους εργαζόµενους, για όλους τους Έλληνες.
Το 2014 ήταν η 5η µνηµονιακή χρονιά, µε την κρίση να βαθαίνει και να τσακίζει ζωές, όπου τα «µέτρα» και οι νόµοι διάλυσης των εργασιακών δικαιωµάτων χτύπησαν τους πάντες, αυξάνοντας ακόµη περισσότερο φτώχεια, ανεργία και απελπισία τον Ελληνικό λαό.

Σ’ αυτή τη χρονιά το Σωµατείο µας έπρεπε να «κλείσει» την νέα ΣΣΕ, αλλά και τον Εσωτερικό Κανονισµό που «κατήγγειλε» η Εταιρεία, θεωρώντας πως την ευνοούν οι συνθήκες για να περάσει τα σχέδιά της, προτείνοντας ένα σχέδιο µε το «ποινολόγιο» στη θέση του παλιού Εσωτερικού Κανονισµού που είχε λήξει εδώ και 11 χρόνια !!!

Το Σωµατείο µας και οι εργαζόµενοι µε την ενότητά και την συσπείρωσή τους, έδωσαν έναν αγώνα κόντρα στο φόβο και την τροµοκρατία της γενικότερης διάλυσης της χώρας, αλλά και των ανύπαρκτων πλέον «εργασιακών» νόµων. Τα αρνητικά αποτελέσµατα της Εταιρείας και των πολιτικών πιέσεων από όλες τις πλευρές για αποδόµηση της Σύµβασής µας, δεν είχαν αποτέλεσµα και κόντρα σε κάθε επιβουλή στεκόταν όρθια και στήριζε τους εργαζόµενους την τριετία2011 -2013.
Και τα καταφέραµε µετά από σκληρές διαπραγµατεύσεις να την υπερασπιστούµε και να την κατοχυρώσουµε για ακόµη 3 χρόνια. Μια σύµβαση που κατοχυρώνει τον µισθό µας,πριµ, τριετίες και πολυετίες, κόντρα στους µνηµονιακούς νόµους και την καθολική διάλυση των συµβάσεων στη χώρα. Και όλα αυτά χωρίς το υποστηρικτικό πλαίσιο (ελέω µνηµονίων) που είχαν τα συνδικάτα τα προηγούµενα χρόνια (κατάργηση ΟΜΕ∆, Μετενέργειας ΣΣΕ κ.α.).

Είναι αλήθεια πως αυτό δεν το πετύχαµε χωρίς κόστος. Κόστος υπήρξε και δεν το έκρυψε κανείς. Περικοπές σε θεσµικά (π.χ. παιδικοί σταθµοί, κατασκηνώσεις, µεταφορές), προσωρινό πάγωµα σε χρονοεπίδοµα, δωροεπιταγές, Groupama, ήταν απώλειες που αναγκαστήκαµε να αποδεχθούµε για να προκύψει η συµφωνία για την νέα τριετή ΣΣΕ, και που στο τέλος της τριετίας τα περισσότερα θα επανέλθουν σε ισχύ. Σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. θεωρούµε πως η ΣΣΕ 2014-2016, είναι µια Σύµβαση που στηρίζει τους εργαζόµενους και αποτελεί φωτεινή θετική εξαίρεση για όλη τη χώρα.
Παράλληλα κατοχυρώσαµε για την επόµενη τριετία τον Εσωτερικό Κανονισµό, και ενισχύθηκε και βελτιώθηκε σε σχέση µε τον παλιό που είχε λήξει από το 2003 !!! Αυτό το θεωρούµε τεράστια επιτυχία του Σωµατείου.
    Τη χρονιά που πέρασε, χρειάστηκε να διαχειριστεί το Σωµατείο πολλά ακόµη θέµατα που  η κατάληξή τους, ήταν θετική για τους εργαζόµενους.
Χαρακτηριστικότερα παραδείγµατα, η µερική εξαγορά του συνταξιοδοτικού προγράµµατος
(Groupama), η καταγγελία και ο διαγωνισµός του προγράµµατος και τελικά η νέα συµφωνία και διασφάλισή του µε τους καλύτερους δυνατούς όρους της αγοράς, τη µόνιµη σύγκρουση µε την εργοδοσία για τα Οργανογράµµατα (µε κατάργηση από την Εταιρεία συγκεκριµένων πόστων π.χ. παραγωγή και διακίνηση σε ΒΕΑ) και αλλαγή άλλων (π.χ. σε συντήρηση), σύγκρουση που συνεχίζεται γιατί το Σωµατείο δεν αποδέχθηκε τις περικοπές αυτές. Αντίθετα, συνεχίζει τις πιέσεις για σωστή στελέχωση τµηµάτων και µονάδων, αναδεικνύει ελλείψεις σε προσωπικό και επιµένει σε νέες προσλήψεις (υπάρχει δέσµευση της Εταιρείας για προσλήψεις στα τέλη Φεβρουαρίου) σε Παραγωγή και Συντήρηση.
Το Σωµατείο στάθηκε επίσης δίπλα στους εργαζόµενους σε πάρα πολλές περιπτώσεις αδικιών ή καθηµερινών προβληµάτων και τους στήριξε πραγµατικά,δικαιώνοντας το ρόλο που πρέπει να παίζει ένα Εργατικό Συνδικάτο.

Τέλος το Σωµατείο µας, κέρδισε το σεβασµό και την εκτίµηση των εργαζοµένων και εκτός ΕΛ.ΠΕ, γιατί στάθηκε αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζοµένων µε θέσεις, µε φυσική παρουσία και ουσιαστική συµµετοχή. ∆εν ξεκόπηκε από το εργατικό κίνηµα και την κοινωνία και αυτό το εισπράττουµε όπου και να βρεθούµε …

Για τα οικονοµικά του Σωµατείου, η χρονιά που πέρασε ήταν µια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά υπογραφής Συλλογικής Σύµβασης µε αυξηµένα έξοδα σε συνεδριάσεις και ταξίδια,νοµική υποστήριξη, γενικά συµβούλια αλλά και έξοδα για συµβούλους για το πρόγραµµα Groupama. Επίσης λόγω αλλαγής σε νόµους και διαδικασίες, χρειάστηκε να προσληφθεί λογιστής για το Σωµατείο.
Παρόλα αυτά, µε έγκαιρες και τολµηρές αποφάσεις, το Συνδικάτο κατάφερε να έχει θετικό απολογισµό και όλα αυτά παρά τη µείωση µελών του Σωµατείου (µετά τις αποχωρήσεις, τις ∆ιευθυντοποιήσεις των Προϊσταµένων Τµηµάτων κ.λ.π.)

Θεωρούµε σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. µεγάλη επιτυχία του Σωµατείου το ότι κατάφερε σ’αυτή την συγκυρία, όχι µόνο να ανταποκριθεί σ’ όλα τα παραπάνω έξοδα, αλλά να βρει λύσεις που τη χρονιά που πέρασε, και πολύ περισσότερο τα επόµενα χρόνια, θα δυναµώσουν οικονοµικά το Συνδικάτο, κάτι πολύ σηµαντικό για το παρόν και το µέλλον του ΠΣΕΕΠ και των µελών του.

Το ίδιο σηµαντικό θεωρούµε και την ύπαρξη και το δυνάµωµα του Ταµείου Αλληλεγγύης-Απεργιακού Ταµείου. Ήδη έχει ένα πολύ σηµαντικό αποθεµατικό, που θα µεγαλώνει κάθε χρόνο και αυτό αποτελεί για τους εργαζόµενους και το Σωµατείο µας, ένα όπλο τεράστιας σηµασίας για τα χρόνια που έρχονται. Σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. είµαστε υπερήφανοι που παλέψαµε και πετύχαµε µαζί µε τους εργαζόµενους για την ύπαρξη και τη λειτουργία του ΤΑΑΤ.

∆υστυχώς όµως, παρά τα όσα πέτυχε το Σωµατείο τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η γνωστή παράφωνη δηµαγωγία από «συνδικαλιστές» και παρατάξεις, που προσπαθώντας να βρουν ρόλο οι ίδιοι, κάνουν το άσπρο - µαύρο. Και σήµερα που ζούµε µια ιστορική πολιτική ανατροπή στη χώρα, αυτοί θυµήθηκαν να φορέσουν αντιµνηµονιακή !!! προβιά, για να κρύψουν το µνηµονιακό παρελθόν τους.

Αλλά δεν µπορούν να µιλούν για Ελπίδα, αυτοί που όλα τα προηγούµενα χρόνια υπηρέτησαν τον κοµµατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισµό (και σε εποχές …καλές), στηρίζοντας στην πράξη (ακόµη και σήµερα) κόµµατα και πολιτικές που διέλυσαν τη χώρα και τις ζωές µας µε τα µνηµόνια και τους αντεργατικούς νόµους που όλοι ζήσαµε.

∆εν µπορούν να υποκρίνονται ότι προέκυψαν από παρθενογέννεση, επειδή απλά άλλαξαν(!!!) το όνοµα και τα σύµβολά τους. ∆εν µπορούν εν’ τέλει, να δίνουν «µαθήµατα»υπεράσπισης εργασιακών δικαιωµάτων, αυτοί που το 2011 (για να µην µιλήσουµε για παλιότερα) πίεζαν το Σωµατείο, συντασσόµενοι µε την εργοδοσία, φοβίζοντας τους εργαζόµενους την πιο κρίσιµη ώρα, για να κλείσει η Σύµβαση µε µειώσεις µισθών , πριµ,τριετιών κλπ.!!!

Ευτυχώς οι εργαζόµενοι και το Σωµατείο τους αγνόησαν, τους γύρισαν την πλάτη και το ίδιο κάνουν και τώρα, γιατί γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία τους… ∆εν πείθουν πλέον κανέναν,µε τι γνωστές τους υποκρισίες, τα ψέµατα, τις διαστρεβλώσεις και την παραπληροφόρηση. 

Συναδέλφισσες, οι
Τα έχετε ζήσει.
Ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι συµβαίνει γύρω µας τα τελευταία χρόνια, αλλά και µέσα
στη δική µας δουλειά και τι πετύχαµε όλοι µαζί µε τους αγώνες και την ενότητά µας,έχοντας απέναντι όχι µόνο την Εταιρεία και τις µνηµονιακές κυβερνήσεις αλλά δυστυχώς και «συνδικαλιστές» και παρατάξεις που τώρα «παίζουν» τους επαναστάτες.

Γι’ αυτό και θα σταθούµε για άλλη µια φορά ενωµένοι, συσπειρωµένοι δίπλα στο
Σωµατείο µας και θα συνεχίσουµε στο δρόµο που έχουµε χαράξει τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό την ∆ευτέρα 16.02.2015 και την Τρίτη 17.02.2015 :

• ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ σε ∆ιοικητικό και Οικονοµικό Απολογισµό.
• Στηρίζουµε το Σωµατείο µε τη µαζική µας συµµετοχή. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου