Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Προειδοποιητικές βολές από τον «ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Επίθεση» του «ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΗ» στις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου. Ζητά πάγωμα αποφάσεων για διοικητικές αλλαγές και διαγωνισμούς. Καμπανάκια και για κυβέρνηση αναφορικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις.
Προειδοποιητικές βολές από «ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΗ»-Ζητά νέες διοικήσεις και... ανοικτές συνελεύσεις
Με σκληρές εκφράσεις η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔEΗ (Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΕΚΟ) επιτίθεται στις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου, ζητώντας «πάγωμα» κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με διοικητικές αλλαγές, προσλήψεις, διαγωνισμούς προμηθειών κ.λπ.

Επιπλέον προαναγγέλλουν «ανοιχτές συνελεύσεις» στους χώρους δουλειάς με προσκεκλημένη μάλιστα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (υπουργός ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), όπου «θα ανοιχτούν όλα τα θέματα επανίδρυσης της ΔΕΗ».


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΗ, αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον ιστότοπο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ του κόμματος. Όταν δηλαδή δεν είχε γίνει ακόμη γνωστό το κείμενο της «συμφωνίας παράτασης». Από αυτό προκύπτει σαφώς ότι θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς η διαδικασία έχει φτάσει πλέον στην πρόσκληση για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των υποψήφιων επενδυτών (TERNA Ιταλίας, ELIA Βελγίου, κινεζική εταιρεία διαχείρισης δικτύων).


Η φρασεολογία της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΔEΗ ("κομματικοί εγκάθετοι", "να ξεκουμπιστούν τώρα", "σκιάχτρα του παρελθόντος") , δείχνει ότι τα μέλη που απαρτίζουν την οργάνωση είναι εξοργισμένα με τις καθυστερήσεις στις αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΗ  ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ και κυρίως στις δύο τελευταίες, ενώ δείχνουν ότι θέλουν να έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων μέσω της ανάθεσης σε αυτούς θέσεων ευθύνης. Κυρίως, όμως, αποτελεί «καμπανάκι» προς την κυβέρνηση για τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, ιδίως όταν επικεφαλής στο εποπτεύον υπουργείο είναι ο επικεφαλής της «αριστερής πλατφόρμας» Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξεκαθαρίζει, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ άλλο αυτή η κατάσταση. Προειδοποιεί, θα βρεθούν μπροστά σε ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ όλα αυτά τα σκιάχτρα του παρελθόντος που εκμεταλλευόμενοι το ενδιάμεσο αυτό διάστημα ξεγελιούνται και εκλαμβάνουν τη θεσμική τήρηση των τυπικών διαδικασιών σαν αδυναμία και δισταγμό.


Είναι προφανές πως η αναγκαιότητα σαρωτικών αλλαγών σε πρόσωπα και αρμοδιότητες στη ΔEΗ είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Για να παίξει η ΔΕΗ   τον πρωτοπόρο ρόλο της στην ανασυγκρότηση της οικονομίας για να διαλυθεί το δίκτυο της διαφθοράς των ξένων συμφερόντων που την λυμαίνονται, για μια ΔEΗ που θα λειτουργεί σε όφελος της κοινωνίας και του λαού όπως ακριβώς τονίστηκε τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.


Οι εργαζόμενοι της ΔEΗ το πολυτιμότερο γρανάζι αυτής της διαδικασίας μαζί με τα συνδικάτα τους, εγγυητές αυτής της πορείας θα σταθούν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια εκτροπής της. Θα στελεχώσουν την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα με όπλο την εμπειρία τους τη τεχνογνωσία τους την αυτοθυσία τους και την αποδεδειγμένη κοινωνική ευθύνη τους. Η «Ανθρώπινη Δεξαμενή» της ΔEΗ από τέτοιους συναδέλφους μας είναι αστείρευτη. Οι υπηρέτες των ιδιωτικοποιήσεων της διάλυσης και των ξεπουλημάτων, οι Διοικήσεις της ανοχής στη διαφθορά, κομματικοί εγκάθετοι των μνημονίων μαζί με τα τσιράκια τους ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ !!!


Ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμέσως επόμενες μέρες διοργανώνει πολιτικές ανοιχτές συνελεύσεις εργαζομένων στην Αθήνα στη Πτολεμαΐδα στη Μεγαλόπολη και όπου αλλού χτυπά η καρδιά της ΔEΗ, με προσκαλεσμένη την ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης όπου σε ανοιχτές συζητήσεις θα ανοιχτούν όλα τα θέματα επανίδρυσης της ΔΕΗ 




ΠΗΓΗ
:euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου