Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης στη ΔΕΗ"


H κατάσταση και οι προοπτικές της ΔΕΗ συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη  Λαφαζάνη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθρούρο Ζερβό ενώ αναφέρθηκε ότι δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης.

Στην ενημερωτική συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συζητήθηκαν θέματα  όπως η ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ,τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ και οι εκκρεμότητες που παραμένουν με κάποιους πελάτες στην υψηλή τάση.

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλάμβανε τη θυγατρική μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τη δημιουργία και πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» και την πώληση «πακέτου» μετοχών της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή, ενέργειες που δρομολογήθηκαν με νόμο και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Νομοθεσία που όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, θα πρέπει τώρα να τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν ειδικότερα θέματα όπως τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ, οι εκκρεμότητες που παραμένουν με κάποιους πελάτες στην υψηλή τάση αλλά και το ανοιχτό θέμα της διαμόρφωσης των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.


 ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου