Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Ακυρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ – Αναμένουμε την απόφαση της Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ


Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ εξήγγειλε, μέσω σημερινής του συνέντευξης στο Reuters, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μάλιστα, όπως σχολιάζει το Reuters, η εμμονή της νέας αριστερής κυβέρνησης στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων φαίνεται να "παγώνει" τις επένδυσεις και να ταράσσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ειδικότερα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η σχεδιάζομενη πώληση του 65% της ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος».
Ωστόσο, υιοθέτησε μια πιο συντηρητική στάση αναφορικά με την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα ενεργήσει μετά τις αποφάσεις της Κομισιόν, η οποία διερευνά αν το deal παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού.
«Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις», διεμήνυσε ο ίδιος.
Αναφορικά με την επένδυση της καναδικής Eldorado Gold, στη Χαλκιδική, ο κ. Λαφαζάνης αντιτάχθηκε ευθέως στην επένδυση λέγοντας ότι «είμαστε απολύτως ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου