Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σε υψηλό 80 ετών τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ


Νέες απώλειες σημειώνει η τιμή του αργού πετρελαίου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα εβδομαδιαία επίπεδα προσφοράς στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στην προσφορά αργού πετρελαίου, καθώς και ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα των οκτώ τελευταίων δεκαετιών.
Η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι η στάθμη στις δεξαμενές αργού αυξήθηκε κατά 10,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 2,5 εκατ. βαρελιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον στα 387,9 εκατομμύρια βαρέλια και διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 ετών τουλάχιστον (για την συγκεκριμένη περίοδο του έτους).
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια ενώ τα αποθέματα παραγώγων προϊόντων μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Το συμβόλαιο Μαρτίου στην Νέα Υόρκη εμφανίζει πτώση 3,4% στα 46,11 δολάρια ανά βαρέλι.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου